Torredembarra Antifeixista ha aplegat un centenar de persones aquest diumenge per protestar contra les destrosses a un centre de menors i l’agressió de dos dels seus residents immigrants el darrer dijous. La reivindicació ha acabat amb insults i intercanvi de crits entre veïns. 

Boicotegen una reivinticació antiracista a Torredembarra

Una cinquantena de veïns ha boicotejat la concentració convocada pels antifeixistes del municipi. Hi ha hagut moments de tensió entre un grup boicotejador, al crit de 'No som racistes ni som fatxes', i els manifestants. Els participants han respost amb altres proclames en contra del racisme i el feixisme. Ambdós grups s’han increpat, insultat i escridassat. Els organitzadors han llegit un manifest per denunciar els fets.

La tensió s’ha repetit quan un exmena del centre de menors ha volgut fer sentir la seva veu, sense èxit. 

Atacs contra un centre de menors

Aquest dijous al vespre un centenar de veïns es van citar al centre de Torredembarra per protestar per una inseguretat creixent als carrers. Tots els problemes, van assegurar els veïns, provenen d'un grup de "joves lladres de nacionalitat estrangera que han ocupat un xalet de la zona".

Després de la concentració els veïns van iniciar una marxa que va acabar al carrer de les Mimoses, davant del xalet ocupat pels joves acusats. Les autoritats van haver d'instaurar un perímetre de seguretat per evitar que els manifestant entressin al domicili.

La tensió va anar creixent fins al punt que la policia va haver de protegir també alguns dels joves que viuen al xalet ocupat i que van sortir al carrer. Un dels presumptes lladres va ser agredit d'un cop al cap.

Després d'intentar assaltar la casa, els manifestants van dirigir-se fins a l'avinguda de Montserrat, on hi ha un centre que acull joves tutelats. Allà també s'hi van proferir insults contra els menors estrangers que hi viuen i un grup reduït de persones van fer destrosses a la porta