Escàndol en un institut de Santa Cruz de Tenerife (Canàries). El centre ha protagonitzat una polèmica després que un vídeo s'hagi fet viral a Tik Tok denunciant l'expulsió d'una alumna per portar un top. "Prohibit portar tops i escots pronunciats", professa el centre educatiu. El pare de la menor de 14 anys expulsada per la seva roba ha denunciat els fets.

"Assetjament" de l'institut a una alumna

Luis Alberto Díaz, el pare de la jove expulsada, va trucar sorprès a l'institut en assabentar-se que els professors havien expulsat la seva filla durant la realització d'un examen de Llengua. "Qui estableix què és una vestimenta decorosa i què no? No es pot deixar aquest criteri a cada centre", ha relatat la Cadena Ser.

Segons relata Díaz a la mateixa font, la seva filla va ser expulsada quatre cops durant el mes de maig "per portar el melic al descobert". L'institut nega que la jove fos expulsada i assegura que només va ser advertida de l'obligatorietat de portar "roba adequada".

Escola|Col·legi / Pixabay

Escola / Pixabay

​Després de nombroses trucades i escrits al centre finalment Diaz va decidir presentar una denúncia per "l'assetjament" de l'institut a la seva filla. Des de la inspecció d'educació es van posar en contacte amb el pare de la menor per informar-lo que, arran de denúncia, ara sí -però tard-, es procediria a establir uns criteris més concrets.

Més de 200.000 visualitzacions

Luis Alberto Díaz ha portat el seu cas als jutjats sol·licitant a més a la Conselleria d'Educació de les Canàries una unificació de criteri entre instituts. "No podem limitar la llibertat dels nens i nenes per vestir", lamenta Díaz. A més, considera que l'atenció sempre es posa sobre les noies i no sobre els nois.

Amb més de 200.000 visualitzacions a la xarxa social, el vídeo ha reobert el debat sobre la indumentària dels adolescents en els centres educatius. El progenitor afirma que la fama inesperada que ha adquirit la seva filla li està provocant un gran estrès en la jove.