Una baralla a una discoteca de Reus ha acabat amb la detenció d'una de les víctimes en descobrir que tenia una ordre de detenció pendent per un delicte de lesions. El jove, un dominicà de 24 anys, ha estat violentament agredit durant l'altercat, però es negava a rebre atenció mèdica i volia marxar com més aviat millor. Després de les perquisicions inicials, els Mossos han acabat descobrint el motiu del seu nerviosisme: tenia comptes pendents amb la justícia.

Els fets han succeït aquesta matinada al voltant de les sis hores a les portes de l’antiga discoteca Coco Maluco de Reus, situada a l’avinguda Pere el Cerimoniós. Durant tota la nit agents dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana i la Guàrdia Civil han estat duent a terme una operació conjunta als diversos bars de la zona per buscar armes i drogues als establiments, i han acudit immediatament al lloc de l’altercat.

La víctima fugia de la policia

En arribar al local Coco Maluco, actualment conegut com a On vas?, els agents es van trobar dues persones ferides. La primera, una dona amb el nas trencat, va rebre atenció mèdica per part dels sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i va poder marxar. L'altre ferit, el jove detingut, presentava ferides serioses a l'esquena i al braç, infligides per una ampolla trencada. A causa de la gravetat de les seves lesions, el personal del SEM es va intentar fer càrrec d'ell, però el detingut es mostrava reticent i deia que volia tornar a casa seva.

Als Mossos els va cridar l'atenció el seu comportament, i van indagar una mica més enllà. Finalment, van descobrir que el ferit els havia facilitat dades falses, i la seva identitat real coincidia amb el d'una persona amb una ordre de detenció pendent per haver comès un delicte de lesions amb anterioritat. Seguidament, el van detenir formalment i el van traslladar a l'Hospital Sant Joan de Reus per a ser tractat per les seves ferides.

El jove s'ha hagut de sotmetre a cirurgia i continua a l'hospital tot i que no es tem per la seva vida. Fins que no li donin l'alta mèdica continuarà custodiat per la policia catalana per evitar un possible intent de fugida. Per altra banda, els Mossos han obert una investigació per esclarir els fets i per identificar, localitzar i detenir l'autor de l'atac, que va aconseguir marxar del lloc dels fets abans que arribessin els agents.