Polèmica a la prova d'accés per cobrir 46 places d'agent a la Guàrdia Urbana de Badalona. El tribunal qualificador ha hagut d'anul·lar els exàmens tipus test de cultura general i actualitat que s'han celebrat aquest diumenge perquè algunes de les respostes apareixien marcades als qüestionaris repartits. A més, no es tractava d'unes respostes qualssevol, sinó que eren les correctes. Han estat les múltiples queixes per part dels aspirants, indignats amb la situació, les que han fet que els funcionaris haguessin de revisar els documents per comprovar-ho. 

El tribunal qualificador ha constat que els fitxers no tenien "cap resposta marcada de forma diferent, ni ressaltada, ni en negreta o marcada en cap altre format". No obstant això, en comprovar la impressió dels exàmens, han confirmat que "algunes de les respostes resulten marcades molt subtilment i que aquestes quadren amb les respostes correctes". Per aquest motiu, han optat per anul·lar la prova realitzada i no corregir cap examen, a l'espera d'establir una nova data "perquè totes les persones aspirants disposin de totes les garanties i drets inherents al procés selectiu".

Indignació entre els aspirants a la prova d'accés

Des de la Plataforma Sindical Unitaria (PSU), el sindicat de base de la Guàrdia Urbana Badalona, han qualificat els fets de "molt greus". "No es pot tolerar que amb tots els recursos que s'han destinat per dur a terme aquestes proves, es cometin errors d'aquest tipus", apunten. A més, demanen "que es depurin les responsabilitats que corresponguin al tribunal i que es compensi a tots els aspirants afectats pels perjudicis provocats".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el Sindicat Independent de la Policia Local SIP-FEPOL, afirmant que es tracta d'una "greu irregularitat i una falta de respecte pels aspirants que s'han preparat amb esforç i dedicació". En aquest sentit, també demanen que es depurin responsabilitats a les persones que han supervisat i organitzat el procés selectiu. A més, lamenten que, a diferència d'altres ocasions, no s'hagi contractat una empresa externa per a preparar la prova anul·lada i demanen màxima transparència per a la nova prova.