Una escola de West Yorkshire ha prohibit als alumnes anar al lavabo durant les classes, provocant una onada d'indignació i queixes pels riscos sanitaris que comporta la decisió. A més, els pares dels nens denuncien que, a l'hora del dinar, es formen cues llarguíssimes als lavabos, obligant alguns dels menors, fins i tot a decidir entre anar al lavabo i menjar. Una recollida de firmes ha estat llançada per aconseguir que es revoqui l'"opressiva" mesura.

Onada d'indignació en una escola del Regne Unit

Es tracta d'una escola de secundària de West Yorkshire, al Regne Unit, on recentment es van prendre estrictes mesures contra les sortides per anar al lavabo  durant les classes, provocant llargues cues en els descansos per satisfer una necessitat bàsica. Segons els pares, els alumnes han de triar entre menjar o fer cua durant tota l'hora del dinar per anar al lavabo i han carregat durament contra la direcció del centre.

De fet, la nova regla va desencadenar la ira i va provocar una allau de queixes, que han estat respostes amb motius un pèl absurds. Assegurant que permetre-ho fomenta la interrupció de les classes durant l'horari escolar, l'escola ha considerat aquesta mesura com necessària i legítima. Progenitors com Joanne Harney han declarat a mitjans locals que: "És totalment opressiu. Gairebé han de decidir entre anar al bany i menjar".

Prohibeixen als alumnes anar al bany durant les classes

Encara que als alumnes se'ls permet el "passi del lavabo" en cas d'emergència, només és possible bescanviar-lo anant al bany per a discapacitats que es troba a la recepció de l'escola i que està ple a tota hora. És per això que ja són al voltant de cent persones les que han firmat una petició exigint que es revoqui la decisió de la direcció. La creadora de la recollida de firmes, Nicola Hanson, que té dos fills estudiant en el centre, opina als mateixos mitjans: "Crec que està malament a molts nivells. És realment horrible", i prossegueix assegurant que "és totalment contraproduent, té un impacte negatiu en els hàbits saludables, com beure molta aigua per millorar la concentració; i augmenta les infeccions urinàries i altres problemes intestinals i de la bufeta".

Lavabo / Pxfuel

Tota la comunitat de l'escola està indignada amb la decisió / Pxfuel

Per si no n'hi hagués prou, la mateixa mare denuncia l'encara pitjor situació de les nenes, que no poden predir quan necessitaran anar al bany si tenen la regla, alguna cosa que a més es veu agreujat amb el fet de la vergonya que suposa explicar-li al professor per què necessita un dels passis per anar al lavabo, tenint en compte l'edat i situació en què es troben. També afegia que aquesta mesura "significa que aquells que realment necessiten anar-hi acaben perdent més temps de classe, ja que han de demanar permís i fer cua al bany per a discapacitats, que ara està molt ocupat."

"Han de triar entre menjar o anar al bany"

És per això que el principal argument de la queixa és que li sembla absurd obligar els nens a passar "per lavabos tancats per accedir a un lavabo per a discapacitats i fer una cua més llarga".

Banyo discapacitats / Pxfuel

En cas d'emergència només poden anar al lavabo de discapacitats / Pxfuel

Per la seva part, la directora de l'escola, Roz Wood-Ives, assegura que "la nostra política busca evitar interrupcions en les classes, llevat que necessitin anar al bany per raons mèdiques o de salut" i sentència que "els estudiants que necessiten utilitzar els lavabos en cas d'emergència tenen accés a ells al vestíbul principal durant les hores de classe". Finalment, admet: "Som conscients que alguns estudiants i pares no estan contents amb aquestes mesures i estem treballant activament amb els nostres consells de pares i estudiants sobre com podem abordar les seves preocupacions".