Les xarxes socials s'han tornat a incendiar aquest cap de setmana amb l'entrada del nou any. Encara que moltes publicacions eren plenes de bons desitjos i propòsits per als pròxims mesos, d'altres han aixecat una gran polèmica.

Un grup de persones redueix un lladre a Alacant

En aquest cas, l'escenari ha estat l'exterior d'un supermercat de la cadena Lidl d'Alacant.

El vídeo, difós pel compte @bcnlegends i gravat per una família que estava aparcada davant l'establiment, mostra com un grup de persones reté violentament a un home que, presumptament havia sortit del local amb una capsa de gambes que no havia pagat.

Encara que de moment es desconeixen les circumstàncies del furt i com es va arribar a aquesta situació, els usuaris de Twitter ja s'han dividit en diferents opinions.

I és que les imatges mostren també com el presumpte lladre demana ajuda i es queixa del dolor mentre l'aixafen contra terra i diverses persones envolten l'escena simplement mirant.

Havia robat una capsa de gambes del Lidl

Alguns usuaris defensen al supermercat alemany i condemnen el presumpte lladre i el seu "delicte" de furt, mentre que altres tants es mostren contraris a l'actuació de les persones que prenen la justícia per la seva mà. I s'obre la veda.

"Si volien ser herois, n'hi havia prou que un de tots aquests s'apropés al Lidl i pagués la capsa de gambes i a més li comprés un pot de maionesa. Així de senzill", sentencia un usuari.

Les xarxes es divideixen en opinions a favor i en contra

Una altra aporta la teoria legal: "La realitat és que amb la llei a la mà, els que estan cometent un delicte, o més d'un, són els que retenen el lladre. Robar una capsa de gambes sense violència no és delicte. Retenir una persona utilitzant la força sí".

I un altre dona suport al seu argument, apuntant que "el furt és una falta, la retenció il·legal i agressió és un delicte".

Gambes / Wikimedia

Gambes / Wikimedia

I a escala moral, tants d'altres han opinat sobre el ridícul de la situació per una capsa de gambes que ni tan sols pertanyia a un particular: "Ja cal ser idiota per retenir una persona per emportar-se una capsa de gambes per Nadal. Ni que fossin a heretar ells el Lidl".

El vídeo es fa viral

Tanmateix, hi ha qui ha defensat aquests policies casolans que s'han abalançat sobre el lladre: Me n'alegro molt que la gent s'impliqui i ajudi a detenir el que delinqueix". "No em fa cap pena. No ha robat pa, arròs o llet. Ha robat gambes. Molts espanyols fan sacrificis per pagar-se aquestes gambes o un xai per Nadal", n'argumenta un.

Es pot destacar que la capsa de llagostins a la venda a Lidl no supera en cap cas els nou euros, fet que també ha propiciat comentaris virals de broma i mems sobre això.