Les agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sort, al Pallars Sobirà, estan fartes. Així ho han expressat en un comunicat en el qual denuncien les deplorables condicions en les quals es troben els vestidors de dones. "Instal·lacions de pena" és com qualifiquen l'estat en què es troben les estances que han de fer servir cada dia per canviar-se de la roba del carrer i posar-se l'uniforme, i viceversa. I és que, segons han afirmat a la seva nota, l'espai sembla més un magatzem que no pas un vestuari decent. 

Un soterrani sense mesures d'higiene 

Des de la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) lamenten que les "promeses d'igualtat" que s'han fet des del Departament d'Interior han quedat en res, i han quedat "esvaïdes per les quotes establertes per aquesta administració, que menysprea la veritable força i valor humà de qualsevol dona". La "mal interpretada feminització del cos dels Mossos d'Esquadra", diuen, "és un descarat engany del qual les dones són les principals víctimes". 

vestidors mossos sort
Les agents dels Mossos d'Esquadra de Sort denuncien unes instal·lacions poc adequades als vestidors | USPAC.

Segons descriuen des de l'USPAC, els vestidors "semblen més aviat un magatzem per guardar 'trastos' i on s'incompleix tota normativa de seguretat i salut laboral". El que demanen és que s'habiliti aquest espai amb un mínim de condicions bàsiques que ho converteixin en un "lloc digne" o que habilitin un altre espai per a tal efecte. Per finalitzar, avisen que, en cas de no obtenir una solució, no dubtaran a denunciar aquesta situació a Inspecció de Treball. 

No és el primer cop que l'USPAC emet una queixa formal sobre l'estat dels vestidors en una comissaria. L'agost passat van denunciar que els de Lleida, per exemple, estaven en condicions cada cop pitjors, malgrat que la Inspecció de Treball els hi va donar la raó l'any 2022 per la manca d'espai i seguretat als mateixos.