Una ambulància privada s'ha incendiat aquest divendres a Madrid quan traslladava tres pacients i dos acompanyants fins a un centre hospitalari. Els fets han tingut lloc al voltant de les tres de la tarda quan el vehicle sanitari circulava pel quilòmetre 52 de l'autopista AP-6, poc abans d'arribar al túnel de Guadarrama, i ha començat a treure foc per causes que es desconeixen i que ara s'hauran d'investigar.

Els ocupants de l'ambulància han pogut sortir il·lesos gràcies a l'ajuda d'un conductor d'autobús

Afortunadament, la ràpida intervenció d'un conductor d'autobús ha estat essencial per evitar que hi haguessin ferits. El xòfer, que anava sense passatgers darrere l'ambulància i ha vist com començava a treure fum i foc, no ha dubtat a aturar-se al voral i ajudar els ocupants a poder sortir de l'interior abans que fossin devorats per les flames. Han avisat els serveis d'emergències i, fins que no han arribat fins al lloc, les persones que hi havia a l'ambulància, entre elles una persona amb mobilitat reduïda, s'han refugiat a l'interior de l'autobús.

Fins al punt de l'incendi s'han desplaçat diverses dotacions dels bombers de la Comunitat de Madrid, dues ambulàncies del Servei d'Urgència Mèdica de Madrid (Summa 112) i patrulles de la Guàrdia Civil. Les flames ha pogut ser ràpidament extingides amb l'ajuda de la pluja que queia en aquells moments, tot i que l'ambulància ha quedat completament calcinada. Els sanitaris que s'han activat per l'incident s'ha fet càrrec dels tres pacients i dos acompanyants que viatjaven al vehicle sanitari afectat. La Guàrdia Civil ha obert una investigació sobre els fets per esclarir quines han estat les causes que han provocat que l'ambulància s'incendiés al mig de l'autopista.

incendi ambulancia madrid
L'ambulància ha quedat totalment calcinada. / Foto: Emergencias Madrid