Crema un edifici industrial a la ciutat comtal. Un incendi s'ha declarat aquest dissabte al matí en una empresa de gestió de residus de la Zona Franca, a Barcelona. El foc, segons ha informat la Guàrdia Urbana, ha generat una gran columna de fum visible des de diferents punts de la ciutat i fins i tot des de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Els Bombers de la capital catalana han activat 21 dotacions per tal d'extingir-lo amb el suport d'altres cossos de seguretat i emergències. No s'han registrat ferits.

Segons expliquen fonts municipals a ElCaso.cat, l'incendi ha començat cap a les sis del matí d'aquest dissabte. Concretament, els Bombers de Barcelona han rebut l'avís a les 6.20 hores perquè estava cremant una planta de reciclatge al número 26 del carrer A de la Zona Franca. És a dir, l'edifici de correspon a l'Ecoparc 1, que és un equipament per obtenir energia i adob a partir de la fracció orgànica dels residus municipals i el seu tractament. Dona servei als municipis de l'àrea metropolitana, principalment al Barcelonès i al Baix Llobregat.

 

No consten ferits tot i ja ha estat controlat

Els Bombers de Barcelona s'han traslladat fins al número 26 del carrer A de la Zona Franca de la ciutat poc després de rebre l'avís, amb 21 dotacions. Hi han treballat durant tot el matí fins que el foc ha estat donat per controlat aquest migdia als voltants de les dues, mentre que la Guàrdia Urbana també ha arribat a la zona on està ha realitzat tasques de suport, així com els Mossos d'Esquadra i la policia portuària. Segons expliquen les mateixes fonts a aquest mitjà, no consten ferits, tot i l'espectacularitat del foc i especialment el fum ha estat visible des de gran part de l'àrea metropolitana sud, especialment als municipis del delta del Llobregat, i Barcelona.

zona franca incendi
L'incendi ha provocat una gran columna de fum / Cedida