Impressionant incendi aquest divendres al vespre a la Base Naval de Rota. La fragata 'Santa María' (F-81) ha patit un incendi en aquesta base naval de la província de Cadis. Tot i l'espectacularitat de les imatges, no s’han de lamentar danys personals en aquest incendi.

La ràpida reacció del personal de guàrdia i de la base, amb la col·laboració també de bombers de l'US Navy, han permès controlar la situació, les flames que han començat al voltant de les nou del vespre. L’Armada espanyola ha obert una investigació per aclarir què pot haver motivat aquest incendi. Es tracta d’un vaixell de més de 30 anys de vida.

Incendi aparatós, sense ferits

De l’interior de la fragata s’han hagut d’evacuar unes 20 persones que eren a l’interior en aquell moment, tot i que han pogut sortir pel seu propi peu. L’incendi s’ha generat en una zona de popa, un dels hangars on normalment es guarden els helicòpters que van embarcats en aquest vaixell de guerra. L’incendi s’havia pogut controlar de manera interna, però poca estona més tard ha revifat i ha calgut la col·laboració de mitjans externs. 

Les flames que sortien des del recinte militar d’aquesta base militar que comparteix l’Armada espanyola amb l’exèrcit americà s’han pogut veure des de diversos punts de Rota. Aquesta base del sud d'Espanya és una de les més importants d'Europa pel que fa a la col·laboració amb els Estats Units.

La fragata ‘Santa María' (F-81)

La 'Santa María' (F-81), primera de la sèrie de sis fragates, va ser construïda per l'empresa nacional Bazán, a la seva factoria de Ferrol i va ser lliurada a l'Armada el dia 12 d'octubre de 1986.

Tot i la veterania dels seus vaixells, que ronda els 32 anys de servei, mantenen plenament les seves capacitats operatives i tenen una presència contínua a l'Operació Atalanta' que lluita contra la pirateria en aigües de Somàlia.