Els Bombers de la Generalitat van ser requerits aquest dilluns al migdia a un incendi forestal declarat a la zona del Forat del Bulli, a la Baronia de Rialb (Noguera). L'avís va arribar deu minuts després de l'una, i fins al lloc del foc es van desplaçar nou dotacions terrestres amb dos mitjans aeris. Cap a dos quarts de tres de la tarda, les flames ja havien estat controlades i a les cinc l'incendi va ser donat per extingit. Llavors va ser quan els efectius dels Bombers van descobrir-ne l'origen: en aquell paratge natural freqüentat per aficionats al barranquisme aquàtic, hi havia amagada una plantació de marihuana

Segons sembla, el foc va iniciar-se entre les plantes de maria, que es trobaven en la fase inicial de creixement, segons el diari Segre, i es va estendre per un parell d'hectàrees. Gràcies a la ràpida actuació dels Bombers de la Generalitat, que van atacar la cua del flanc dret de l'incendi res més arribar, així com a la intervenció dels veïns de les masies properes, les flames van poder ser contingudes a un perímetre força reduït. 

Investigació oberta 

Quan van veure que el que s'amagava rere les flames era un cultiu de marihuana, els Bombers van trucar als Mossos d'Esquadra per informar-los de la troballa. La policia catalana està duent a terme una investigació per poder localitzar i detenir els responsables d'aquesta plantació. Els narcotraficants, que havien habilitat tendes de campanya per poder atendre i protegir la droga a totes hores del dia, van escapar abans que arribessin els Bombers, segurament espantats pel foc i sent conscients que les flames atraurien els efectius d'emergències destapant la seva activitat il·legal. De moment, no consta cap sospitós ni detingut per aquesta nova plantació de marihuana trobada a territori català.