Nit de feina pels Bombers de la Generalitat a Sentmenat, al Vallès Occidental. Des d’ahir a la matinada, i fins avui a primera hora, que s’ha pogut donar per estabilitzat, els Bombers han lluitat contra un impressionant incendi que ha calcinat l’empresa Gresalla Química, del carrer de Can Clapers d’aquest municipi. Desenes de dotacions dels bombers hi han treballat tota la nit. Les flames han cremat totalment la nau però no s’han de lamentar ferits.

L’incendi, del qual se n'ha rebut avís a les 00.34 hores, s’ha desenvolupat al pati exterior i també a l’interior de la nau principal, la qual ha cremat totalment. 

incendi002

Imatge de l'incendi de la fàbrica química de Sentmenat / Bombers de la Generalitat

Alhora, han cedit una façana lateral i la coberta del recinte. L’incendi ha afectat diverses cisternes de parafina i un dipòsit de gasoil. Ja de matinada, quan passaven pocs minuts de l’una, els efectius dels Bombers han donat per controlat el foc que afectava la part exterior i, així, han pogut concentrar tots els recursos en l’extinció de la nau principal i en tasques defensives per evitar la propagació a les naus adjacents. 

Objectiu aturar les flames a altres naus del costat

Era el que realment preocupava als Bombers, per la força de les flames. Amb el pas de la nit i el treball dels bombers, el foc ha baixat d’intensitat i ha permès poder-lo contenir amb més facilitat i evitar que propagués el foc cap a les naus del costat, un fet que hauria pogut ser molt greu. A dos quarts de set els Bombers l’han donat per estabilitzat. S’ha obert una investigació per aclarir els fets.

Durant tota la nit han treballat a la zona 25 dotacions dels Bombers de la Generalitat amb 17 vehicles d’aigua, un vehicle autoescala i 7 vehicles lleugers i de comandament amb el Grup de Suport Logístic GROS amb metges del Sistema d’Emergències Mèdiques. Per tal de donar resposta a l’emergència, diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Sentmenat també han col·laborat amb els Bombers de la Generalitat tallant el pas a la zona i fent control d’accessos. Tot i que no s’han hagut de lamentar ferits, diverses ambulàncies i equips de suport del SEM també s’han desplegat a la zona.

incendi001

Imatge de l'incendi de la fàbrica química de Sentmenat / Bombers de la Generalitat

Incendi per la guerra entre ocupes a Sant Andreu

Els Mossos d’Esquadra investiguen un incendi que aquesta matinada ha cremat un pis del carrer de Portugal de Barcelona, al barri de Sant Andreu. De moment, tot i que hi ha investigació està encara en marxa, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, tot sembla indicar que una baralla entre persones a la via pública relacionada amb un pis ocupat ha acabat amb la finca en flames.