Els Mossos d’Esquadra investiguen un incendi que aquesta matinada ha cremat un pis del carrer de Portugal de Barcelona, al barri de la Sagrega de Sant Andreu. De moment, tot i que hi ha investigació està encara en marxa, i segons ha pogut saber ElCaso.cat, tot sembla indicar que una baralla entre persones a la via pública relacionada amb un pis ocupat ha acabat amb la finca en flames. 

Incendi carrer Portugal - Guerra Ocupes La Sagrera

Imatge de l'interior del pis calcinat, al carrer de Portugal / ElCaso.cat

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès cinc persones per inhalació de fum, tot i que estan lleus i han pogut sortir ells mateixos pel pati interior del bloc. 

Baralla entre persones

Al voltant de les dotze de la nit d’aquest dissabte els Mossos d’Esquadra i  la Guàrdia Urbana van ser requerits per una baralla entre diverses persones a la via pública, al carrer de Portugal. 

Segons les informacions dels testimonis, dos grups de persones, la majoria homes i de nacionalitat marroquina, van iniciar una baralla amb armes blanques per motius que encara no estan clars, però que poden estar relacionats amb un pis ocupat, a tocar del parc de la Pegaso, del barri de Sant Andreu de Barcelona.

Incendi carrer Portugal - Guerra Ocupes La Sagrera

L'interior del pis del barri de la Sagrerga va quedar completament cremat / ElCaso.cat

Quan van arribar els agents dels Mossos d’Esquadra, els ànims es van calmar. Van identificar a diverses persones i van marxar del lloc dels fets.

Incendi al cap de mitja hora

No havien passat ni 30 minuts de la baralla que els Mossos d’Esquadra van tornar a ser requerits per un incendi al carrer de Portugal, a la finca del número 57, just a la zona on s’havia produït la baralla minuts abans. Les persones que hi havia a l’interior del pis, que l’havien ocupat de manera il·legal, van poder sortir per la zona del pati de la finca i van ser ateses per efectius sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per inhalació de fum.

Quan els Bombers de Barcelona van poder apagar les flames, la investigació va quedar en mans dels Mossos d’Esquadra, que analitzaran l’incendi per aclarir què el va motivar. Seran els especialistes en incendis estructurals de la Divisió de Policia Cientifica (DPC) de la policia catalana qui investigarà l’incendi per aclarir com es va iniciar.

Tot i que l’anàlisi que farà aquesta unitat especialitzada de la policia catalana servirà per aclarir els fets, fonts de la policia catalana han explicat a ElCaso.cat que tot sembla indicar que l’incendi està relacionat amb la baralla que s’havia registrat minuts abans i que tot sembla indicar que és un incendi intencionat amb la intenció d’amenaçar o fer mal a les persones que ocupen la casa de manera il·legal.

Tot i això, la policia creu que els autors de l’incendi, per les investigacions fetes fins ara, són coneguts dels ocupes, gent que havia viscut també a la finca, i amb qui tenen una guerra oberta, i no veïns del barri que vulguin expulsar els ocupes.