L'Amalia és una dona de 89 anys que ha mort en un incendi al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra estan intentant esbrinar quines han estat les causes de les flames que han posat fi a la vida d'aquesta coneguda pianista.

Els Bombers de Barcelona reben l'avís d'un incendi al districte de Sarrià-Sant Gervasi

Els fets han passat aquest dimarts a la nit i els Bombers de Barcelona han rebut l'avís a les 23:00. Els alertaven d'un foc en un habitatge del passeig de Manel Girona número 61. La víctima vivia en un conjunt residencial que es va construir en mans del famós arquitecte Josep Antoni Coderch, a l'antiga finca Miralles d'Antoni Gaudí.

Quan els Bombers han rebut l'alerta, immediatament, s'han desplaçat fins a casa la dona per apagar les flames. També ho han fet dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra. Tot i els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida.

"Lamentem la mort d'una dona gran en un incendi ahir a la nit al passeig de Manel Girona"

"Lamentem la mort d'una dona gran en un incendi ahir a la nit al passeig de Manel Girona. Hi hem treballat 8 dotacions dels Bombers de Barcelona en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Mossos han obert una investigació per determinar-ne les causes", expliquen els Bombers en una piulada.

Manos pianista / Pixabay

Amalia Navas Saenz és una dona de 89 anys que ha mort en un incendi a casa seva a Barcelona: era una pianista molt coneguda al barri i tenia la seva pròpia escola de música / Pixabay

Amalia Navas Saenz era una coneguda pianista al barri i tenia una escola de música

La mort d'aquesta dona ha provocat gran commoció al barri, ja que era una coneguda pianista. Es deia Amalia Navas Saenz i tenia una escola de música amb el  seu nom molt a prop de casa seva, on ha mort a causa de les flames. 

Investigació oberta en mans dels Mossos d'Esquadra

 De moment, no ha transcendit si es tracta d'una mort accidental o si les flames tenen un altre origen. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar més detalls i esclarir els fets.

Quatre morts, dos d'ells nens, en un brutal incendi a plaça Tetuan de Barcelona

Fa dues setmanes, es va produir un altre incendi mortal a Barcelona. En aquest cas, a la plaça Tetuan, en un local ocupat d'una sucursal bancària on van morir quatre persones: els pares i els seus fills, un nen d'un any i un altre de 3, uns fets que van causar gran commoció a Barcelona.

Igual que en el cas de l'incendi de Sarrià, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per saber quina va ser la causa del foc i no descarten cap hipòtesi, inclús la de l'homicidi, ja que hores abans del crim es va produir una baralla entre una altra família que ocupava el local.