Els Mossos d’Esquadra investiguen l’incendi d’una casa del carrer del Riu, a la Vilella Baixa (Priorat), com un suïcidi. Així ho ha pogut saber de fonts de la investigació de la comissaria de Falset aquest mitjà. Al voltant de les vuit del matí els Bombers van rebre l’avís d’un incendi que estava cremant el soterrani d’una casa de quatre plantes al centre d’aquest municipi d’uns 200 habitants del Priorat. Quan els Bombers van poder arribar al lloc de l’incendi, que afectava la planta menys 1 de la casa, estava totalment desenvolupat. Tot i que tots els ocupants de la casa van poder sortir, van alertar als efectius d’emergència que quedava una persona a l’interior de la casa. Quan els Bombers van accedir per fer la recerca de l’home, van localitzar-lo al soterrani, ja sense vida

El cos de l’home trobat mort, de 56 anys, estava a l’interior d’un soterrani que s’havia tancat des de dintre. Els Mossos d’Esquadra en un primer moment ho van investigar per la possibilitat que una segona persona hagués pogut tancar l’home a l’interior del soterrani i després hagués iniciat les flames, però finalment s’ha descartat. Segons han explicat fonts de la policia catalana, l’home mort va ser qui va provocar l’incendi després de tancar-se al soterrani. La seva família, una dona i dues filles, va poder sortir de la casa, sense resultar ferits, però ell va acabar morint per culpa del fum i de les flames, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Incendi vilella baixa

Imatge de la casa on es va declarar l'incendi, aquest cap de setmana / Ariadna Escoda

Investigació tancada per suïcidi

Agents de la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Baix Camp i Priorat s’han fet càrrec de les investigacions. Després de descartar qualsevol participació d’una segona persona, i havent interrogat a part de la família de la Vilella Baixa, s’ha pogut saber que l’home ja havia manifestat anteriorment la seva intenció de cometre un fet com el que finalment va materialitzar aquest diumenge a primera hora del matí. Els Bombers van trobar el cos de l'home a la zona del soterrani, un lloc on la família acumulava llenya per la llar de foc, i que tenia molta càrrega de foc, que va també facilitar que avancessin les flames. La dona de l'home mort i les dues filles van poder sortir de la casa quan van veure que el fum sortia per una de les finestres de la part baixa de la casa i que entrava per l'escala interior.

Va ser llavors quan van trobar a faltar l'home, el marit i el pare de les dues noies. La recerca dels Bombers els va portar fins a la zona del focus de les flames, i va ser allà on es va trobar el cos sense vida de l'home. Una hora i mitja després del primer avís, els Bombers van poder donar l’incendi per extingit i van accedir a la casa per revisar les quatre plantes i també ventilar la totalitat de l’immoble.

Una família molt coneguda al municipi

La família era molt coneguda al municipi, un poble de menys de poc més de 200 habitants, on tothom es coneix, tal com han assegurat fonts municipals a ElCaso.cat.