La Policia Local de Manlleu ha detingut aquest cap de setmana un home de nacionalitat espanyola i de 45 anys acusat d’un delicte d’incendi, després d’haver calat foc en un pis del Passatge del Oms, en aquest municipi d’Osona. 

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home arrestat tenia el pis gràcies a un conveni amb la Generalitat de Catalunya, però va deixar de pagar el lloguer social i es va decidir fer-lo fora del pis. 

L’home havia de ser desnonat del pis per ordre judicial

La setmana passada se li va comunicar que el jutge havia autoritzat el desallotjament i l’home, després de rebre la notícia, va decidir calcinar el pis per evitar el desallotjament. 

L’incendi va ser la matinada del divendres i els Mossos d’Esquadra, els Bombers, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van haver de treballar de valent per evitar mals majors. Es van haver de desallotjar totes les persones de l’immoble, que va quedar inservible, però per sort no va causar danys personals. Durant l’extinció de l’incendi, la policia local va detenir l’home que vivia al pis, acusat del delicte d’incendi.

Dos gossos morts en l’incendi intencionat de Manlleu

Tot i que ningú va resultar ferit, sí que les flames van matar dos gossos, propietat d’un dels fills de l’home i d’un amic seu. Per aquests animals que van morir, a més del delicte d’incendi, la policia de Manlleu va imputar dos delictes de maltractament animal amb resultat de mort. La investigació, ara en mans dels Mossos, segueix en marxa.

incendi manlleu 2

Imatge de l'exterior del passatge els Oms, a Manlleu, el lloc de l'incendi provocat / AM

Després de ser entregat al jutge aquest mateix diumenge, l’home ha quedat en llibertat amb càrrecs. Segons han explicat alguns veïns a ElCaso.cat, l’home es tornava a passejar pel poble aquest mateix diumenge a la tarda. El que no podrà fer és tornar a entrar al pis, que ha quedat inhabitable i s’ha tapiat.

Pis propietat de la Generalitat de Catalunya

El pis que va incendiar l’home és propietat de la Generalitat de Catalunya i l’home hi vivia de manera legal fins que va deixar de pagar el lloguer social que havia acordat amb l’ens públic. Després de mesos de problemes, el jutge va autoritzar desallotjar l’home, un desnonament que s’hagués hagut de fer aquesta setmana, però ja caldrà. 

No és el primer cop que l’home té problemes amb la justícia. El detingut -ja en llibertat- té un currículum de delictes contra el patrimoni per ocupacions il·legals i robatoris. Fa mesos que els veïns de Manlleu posen el crit al cel per la falta de seguretat al municipi, però de moment, no sembla que la situació es pugui revertir.