Un incendi ocorregut de matinada en un edifici residencial i comercial de la ciutat de Kaohsiung, al sud de Taiwan, ha deixat almenys 46 morts i desenes d'hospitalitzats.

Incendi devastador a Taiwan

La portaveu governamental Li Litai va confirmar a Efe que l'última actualització de la xifra de víctimes, a les 16.30 hora local (08.30 hora GMT), és de 87, de les quals 46 van morir i la resta són ferits hospitalitzats.

Incendi Taiwan / @FranceNews24 - RRSS

Les edats dels ferits -va precisar Li- estan compreses entre els 8 i els 83 anys, tots rescatats per un operatiu de salvament compost per 159 efectius i 75 vehicles. Les tasques de rescat han acabat cap a les 17.00 hores. 

Des del Departament de Bombers de Kaohsiung van considerar que l'operació havia estat "complicada", i que l'alta xifra de morts es va deure parcialment a que l'edifici sinistrat -de 13 pisos- estava habitat per un gran nombre d'ancians i persones amb demència i discapacitat, condició que els hauria dificultat la fugida.

Incendi Taiwan / @Mario_Moray - RRSS

L'edifici sinistrat es va construir fa 40 anys i comptava amb dues plantes subterrànies de comerços que eren buides. Segons la premsa estatal xinesa, hi havia un total de 120 habitatges a l'edifici.

"Quan els bombers van arribar al lloc del succés van veure que hi havia un gran foc en la planta baixa", va relatar Li en conversa telefònica.

Els rescatadors van considerar l'incendi "virulent" i els bombers van estar combatent el foc durant unes quatre hores i mitja fins a aconseguir extingir-lo per complet.

Morts per intoxicació

Segons la font el foc va acabar per devorar i destrossar els interiors de l'edifici entre la planta baixa i el quart pis del bloc, espai on s'estima que habiten unes 130 persones i que es trobava en un mal estat de conservació.

Les fotografies publicades per la premsa local mostren aquesta part de l'edifici, ubicat a l'avinguda Fubei, totalment carbonitzat.

La premsa taiwanesa va afegir que la gran columna de fum provocada per l'incendi en les plantes inferiors va ser responsable de moltes de les morts, per intoxicació, als pisos superiors.

La portaveu taiwanesa Li va indicar així mateix que "s'ha començat una investigació per conèixer les causes" del foc i que de moment no s'han fet públiques conclusions preliminars.

Per la seva part, testimonis citats per la premsa local van afirmar haver sentit una forta explosió abans que comencés l'incendi.

Un supervivent va descriure a CNA el seu despertar en meitat de la nit a conseqüència del soroll i la cridòria fora de l'edifici. El testimoni va poder observar per la finestra un fum negrós a l'exterior: "Vaig sortir de casa immediatament amb el meu mòbil i vaig agafar un ascensor sense pensar-ho dues vegades", va dir, però un cop va arribar a la planta baixa es va trobar que el foc bloquejava les sortides. Al final, ell i altres veïns van aconseguir sortir de l'edifici des d'un dels soterranis. "Vaig tenir molta sort. Espero que altres veïns sortissin sans i estalvis també", va apuntar.