Un incendi ha cremat aquest diumenge a la tarda una benzinera en desús del barri de la Sagrera, generant una gran columna de fum que es pot veure des de diferents punts de la ciutat. El foc s’ha declarat passats dos quarts de set de la tarda a la cruïlla entre el carrer de Jaume Brossa i la Rambla Prim, segons han informat els Bombers de Barcelona. Fins al lloc s’hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, així com fins a nou dotacions dels Bombers de Barcelona per apagar les flames.

La zona on s’ha declarat l’incendi és molt propera a les obres de l’AVE de la Sagrera i està plena de descampats i males herbes. El foc s’ha generat en una benzinera abandonada des de fa anys i un magatzem que hi ha al costat. Davant l’espectacularitat dels fets, diversos veïns curiosos s’estan apropant per veure el foc de prop. Alguns testimonis han apuntat al fet que mentre les flames anaven cremant la gasolinera s’han anat sentint petites explosions. Segons els Mossos d’Esquadra, aquestes detonacions serien el so dels pneumàtics d’alguns cotxes que hi havia estacionats a la zona i han esclatat.

El foc ha generat una gran columna de fum visible des de diferents punts de Barcelona

La virulència de les flames en cremar la gasolinera ha generat una gran columna de fum que, abans de fer-se fosc, s’ha fet visible des de diversos punts de Barcelona com el barri de Gràcia. Alguns veïns han compartit a les xarxes socials l’espectacularitat de les imatges on es pot veure l’abundància de les flames. La policia ha perimetrat la zona perquè ningú pogués apropar-s'hi i posar la seva vida en perill.

El foc ha començat amb molta virulència i ha calcinat tota la gasolinera en pocs minuts. Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), l'incendi ha deixat dos ferits de poca gravetat. Es tracta d'una persona que ha estat traslladada a un centre sanitari en estat menys greu i una altra que ha rebut l'alta in situ després de ser atesa. Alguns veïns de la zona apunten que des de feia temps la gasolinera abandonada havia estat ocupada per gent, però els Mossos d'Esquadra encara no tenen confirmada aquesta hipòtesi. Finalment, el foc ha estat extingit al voltant de dos quarts de nou del vespre. Els Bombers han evacuat un total d'onze persones de la zona i han ventilat l'espai un cop han apagat el foc.