La Fiscalia britànica confirma que ha imputat l'actor Kevin Spacey per quatre presumptes agressions sexuals contra tres homes, i està pendent de confirmar-se la imputació per una cinquena agressió sexual, amb la qual sumarien un total de cinc presumptes agressions sexuals. Els càrrecs s'han fet oficials just després que l'última pel·lícula on participa l'actor estrenés el seu tràiler al Festival de Cannes.  (França). 

L'actor hauria comès les agressions contra els tres homes entre els anys 2005 i 2013 al Regne Unit, on l'actor tenia una de les seves múltiples residències i on treballava durant alguns mesos de l'any. Rosemary Ainslie, la cap de la Divisó de Delictes Especials del Servei de la Fiscalia de la Corona Britànica (CPS, per les seves sigles en anglès), ha confirmat la imputació de càrrecs penals contra Spacey per les acusacions d'agressions sexuals. Ainslie, no obstant això, recorda que l'actor té dret tant a la presumpció d'innocència com a un judici just. La Fiscalia investiga el cas des de l'abril de l'any 2021. 

Les primeres acusacions contra l'actor van sortir a la llum l'any 2017

L'any 2017, en el context de la campanya "MeToo", en la qual desenes d'actrius denunciaven l'assetjament i l'abús sexual al qual havien estat sotmeses per part de productors i persones de pes dins la indústria, es van fer públiques també les primeres acusacions contra Kevin Spacey. L'actor Anthony Rapp va denunciar que Spacey va abusar sexualment d'ell l'any 1986 en una festa, quan encara era menor d'edat. Després d'aquesta primera acusació, sobre la qual l'actor va dir "no recordar haver tingut cap comportament estrany en aquella festa", en van sorgir moltes altres, emmarcades en el moviment de denúncia "MeeToo". Diversos treballadors de la sèrie de Netflix "House of Cards" van denunciar que l'actor havia mostrat un comportament propi d'un "depredador sexual" i que en moltes ocasions havia abusat dels empleats. Netflix aleshores va cancel·lar tots els seus projectes i col·laboracions amb l'actor, incloent-hi la seva eliminació de la sèrie per la qual havia guanyat un globus d'or i de la que n'era el productor executiu. Des d'aleshores, moltes altres productores també van prescindir de l'actor per a les seves pel·lícules i sèries, arribant fins i tot a gastar-se deu milions d'euros per a eliminar-lo d'una pel·lícula on tenia un paper protagonista. El mateix any 2017, després de les acusacions, Kevin Spacey va anunciar que havia ingressat a una clínica de rehabilitació per tractar el seu problema d'"addicció al sexe". 

EuropaPress 3732670 kevin spacey beim founders festival bits pretzels
L'any 2017 van sortir a la llum diversos testimonis que asseguraven que Kevin Spacey mostrava comportaments sexualment abusius contra nois joves. / Europa Press

Spacey, sota l'ordre d'un jutge, va haver de pagar 28 milions d'euros a la productora de la sèrie "House of Cards" per presumptament haver incomplert el contracte, en el qual es contemplaven les condemnes contra assetjament i abús sexual. 

La carrera d'Spacey s'havia enfonsat i semblava que començava a resorgir

La carrera laboral de Kevin Spacey, que fins a l'any 2017 era impecable, va enfonsar-se de cop l'any 2017. La imputació d'Spacey, que s'ha fet pública avui, ha coincidit amb l'estrena del tràiler de la pel·lícula que protagonitza, titulat "Peter Five Eight", i que és la primera on participa l'actor en els últims cinc anys. L'eslògan de la pel·lícula, irònicament, manifesta que "el culpable sempre paga el preu".