Un tren de Rodalies, que feia el trajecte entre Barcelona i Vic, ha atropellat un grup de persones aquest diumenge al vespre quan travessaven la via a Montmeló, deixant quatre morts. Les víctimes són tres noies i un noi, tots ells molt joves, d'entre 19 i 22 anys. Amb ells hi anaven tres persones més, eren un grup de 7 en totalque han pogut esquivar l'impacte i han resultat il·leses. Tot i això, han patit una crisi d'angoixa i han estat traslladades a l'Hospital de Mollet del Vallès. Pel que fa al conductor del comboi, ha estat atès i donat d'alta al mateix lloc dels fets.

Ha estat un dels companys de les víctimes mortals qui, a les 20.18 hores, ha trucat al 112 per informar que estava travessant les vies amb els seus amics i els havien atropellat. En total, el telèfon d'emergències ha rebut deu trucades alertant del succés. Segons ha informat Renfe Adif, han travessat la via en un punt no autoritzat, en un revolt de difícil visibilitat en el tram Parets – Granollers Canovelles de la línia R3 de Rodalies. Segons se sospita, provenien d'un festival de música hard techno, el "Duro Festival 2" que s'està celebrant molt a prop del lloc dels fets, al costat del circuit de Montmeló.

 

Fins al lloc s'hi han activat vuit ambulàncies, un helicòpter i tres psicòlegs del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per atendre els ferits. També s'hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat, inclòs el cap de guàrdia de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, que han donat suport duent a una zona segura les persones il·leses i han buscat altres possibles víctimes de l'atropellament, sense que n'hagin trobat cap. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra, que han activat deu dotacions, han col·laborat en la gestió de l'incident facilitant l'actuació dels serveis d'emergències i han obert una investigació per esbrinar les causes de l'accident.

Al lloc de l'accident s'hi ha desplaçat també el director general de la Policia, Pere Ferrer, que ha donat novetats en tot moment al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que en el seu torn, donava novetats al mateix president Aragonès, que estaven pendents de l'evolució de l'emergència. A més dels caps de la regió policial metropolitana Nord, amb l'intendent Sánchez sobre el terreny, també s'ha activat el cap de l'ARRO dels Mossos de la regió, amb l'inspector Moya.

atropellament rodalies montmelo grs
Les víctimes han travessat la via per un punt no autoritzat. / GRS
atropellament tren rodalies montmelo grs
Els serveis d'emergències treballant al lloc de l'atropellament / GRS

La línia R3 de Rodalies, tallada

Des de Protecció Civil s'ha activat en fase d'alerta el pla Ferrocat i s'ha tallat la circulació de trens de la línia R3 entre les estacions de Parets del Vallès i Granollers-Canovelles mentre actuaven els serveis d'emergències i la comitiva judicial autoritzava l'aixecament dels cadàvers.

atropellament montmelo
No s'ha pogut fer res per salvar la vida dels quatre joves / GRS
atropellament montmelo
Les víctimes assistien a un festival de música techno / GRS
atropellament montmelo
La comitiva judicial ha fet l'aixecament dels cadàvers / GRS

El tren que ha atropellat les víctimes ha hagut de quedar-se aturat al lloc dels fets amb els 170 passatgers que hi viatjaven a l'interior fins que, passades les onze de la nit, gairebé tres hores després, l’autoritat judicial ha autoritzat que pogués anar fins a Granollers-Canovelles perquè els viatgers poguessin seguir el seu trajecte en un altre comboi. Per la seva banda, mentre la circulació ferroviària segueix tallada, Rodalies de Catalunya ha activat un servei alternatiu per carretera amb autocars en aquest tram.