Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per aclarir què ha desencadenat la baralla i el tiroteig que ha deixat un home mort i un altre de ferit greu aquesta tarda al polígon de Riudellots de la Selva. Per causes que encara no s'han aclarit i que ara mateix estan sota secret de sumari, els Mossos d'Esquadra encara no han volgut ni confirmar oficialment que una baralla entre dos grups de persones ha acabat a cops i a trets. Un dels homes ferits per arma de foc ha acabat morint al mateix lloc dels fets, al carrer de Mas Vilà d'aquest polígon de Riudellots de la Selva. El segon ferit, amb un fort cop al cap, continua greu, però ara per ara tot sembla indicar que es troba fora de perill. El mort i el ferit són dos homes originaris de l'Europa de l'Est, el finat tenia 34 anys.

Els autors dels trets han escapat, tal com es veu en aquest vídeo, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, on es veu la baralla, el tiroteig i també la fugida dels pistolers, que segons els testimonis eren magrebins, amb un Golf de color gris amb matrícula francesa.

 

Els Mossos han activat el que es coneix com a dispositiu gàbia per fer tancaments en diversos punts de la comarca de la Selva i en zones properes, sobretot a tocar de l'AP-7, per si es podia detectar el vehicle que havien fet servir els pistolers per escapar en sentit nord. A més del cotxe gris, amb plaques de matrícula franceses, també s'ha escapat de l'escenari un altre vehicle, amb plaques espanyoles, que també està en recerca, segons ha pogut saber aquest mitjà.

En els controls hi participen agents de seguretat ciutadana de diferents Àrees Bàsiques Policials (ABP), efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i agents de Trànsit. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos de Girona s’ha fet càrrec del cas. Encara es desconeix què ha motivat l'enfrontament, si bé tot sembla indicar que es tracta d'un tema relacionat amb el tràfic de drogues, un dels problemes més greus que pateix actualment el nostre país, amb una escalada clara de violència, on els enfrontaments amb ús d'armes blanques ja han deixat pas a enfrontaments com aquest de la nau de Riudellots de la Selva, amb tirotejos que acaben amb víctimes mortals. Els Mossos, però, no han trobat marihuana a la nau on s'ha iniciat l'enfrontament.

Violència relacionada amb el narcotràfic

Just avui, també avançat per ElCaso.cat, s'ha sabut que a Botarell, al Baix Camp, un narco assalt la matinada de dimecres va deixar una persona ferida crítica, entre la vida i la mort, després de ser apunyalada per unes persones que van assaltar casa seva, una masia, on tenia una plantació de marihuana. Els Mossos van descobrir la plantació després i van detenir les dues víctimes que vivien a la masia per un delicte contra la salut pública. La DIC del Camp de Tarragona manté oberta una investigació per aclarir els fets i detenir els assaltants.