Uns estudiants universitaris simulen una masturbació col·lectiva durant un partit de voleibol femení al Brasil. Els fets van tenir lloc a la Universitat Santo Amaro (Unisa), a l'Estat de São Paulo, a finals d'abril durant un esdeveniment esportiu, però no han sortit a la llum fins a aquest cap de setmana després de la tardana difusió massiva d'uns vídeos a les xarxes socials. És a dir, gairebé cinc mesos després. La institució també va informar aquest mateix dilluns de l'incident masclista a les grades i davant les jugadores, i han assegurat que tots els alumnes identificats han estat expulsats del centre educatiu.

"Tot i que van tenir lloc fora de les dependències de la universitat i sense responsabilitat sobre aquestes competicions, la institució va aplicar la sanció més severa prevista al reglament, amb la expulsió dels estudiants identificats fins ara", ha assegurat el comunicat signat pel rector de la Universitat Santo Amaro, Eloi Francisco Rosa, i que no detalla el número de persones que han fet fora en aquests moments. En qualsevol cas, la institució ha considerat "gravíssim" el succés de finals d'abril que ara ha vist la llum cinc mesos més tard i ha assenyalat que ha portat el cas davant de les autoritats públiques per "contribuir ràpidament amb altres investigacions".

Segons les primeres imatges difoses, es poden veure una vintena de joves que van abaixar-se els pantalons i es van tocar els genitals, simulant que es masturbaven, mentre jugava l'equip femení de voleibol de la universitat brasilera. Altres imatges es pot veure al grup córrer fins a la canxa realitzant les mateixes accions. La Policia Civil de l'Estat de São Paulo, al Brasil, ha asseverat aquest dilluns que ja ha obert una investigació sobre els actes obscens i que enviarà reclamacions a les altres universitats involucrades. 

Reacciones governamentals al Brasil

Aquest acte de caire masclista ha fet reaccionar els ministeris d'Educació i de les Dones del Brasil. "Actituds com la dels alumnes de Medicina de la Unisa mai poden ser normalitzades; tenen que ser combatudes amb el rigor de la llei", ha afirmat el darrer ministeri aquest dilluns.