Hope Solo va ser una de les primeres icones del futbol femení que va transcendir als mitjans de comunicació convencionals i va aconseguir captar molta atenció mediàtica per visibilitzar l'esport femení a tot el món. Des que el 2016 va decidir acabar la seva carrera esportiva ha protagonitzat alguns episodis polèmics.

Va debutar com futbolista professional el 1996, defensant la porteria del Richland Bombers i aviat va destacar com una de les millors porteres del país, aconseguint un lloc com a titular en la selecció dels Estats Units, una de les millors del món en el futbol femení.

Amb l'equip nacional va aconseguir guanyar la medalla d'or en els Jocs Olímpics de Pequín el 2008 i a Londres 2012, també va aixecar la Copa del Món el 2015 després de superar el Japó a la final. A més, Solo va ser escollida la millor portera del torneig.

Va estar durant 20 anys en actiu, sent una de les porteres més destacades de la seva generació i tota una icona i exemple per a les nenes que volien posar-se uns guants i defensar una porteria. Va passar la majoria de la seva carrera jugant als Estats Units, encara que durant quatre anys va estar a l'Olympique Lyonnais.

Els seus problemes amb l'alcohol

El passat 2 d'abril Hope Solo va ser trobada desmaiada al seient del conductor del seu cotxe després d'haver begut grans quantitats d'alcohol. El vehicle era en el pàrquing d'un conegut centre comercial de l'estat de Carolina del Nord, als Estats Units.

Hope Solo jugant amb els Estats Units Instagram
Hope Solo jugant amb Estats Units / Instagram

A la part del darrere del cotxe hi havia els dos fills bessons de l'exportera de la selecció nacional dels Estats Units. Solo va ser detinguda per la policia en el centre comercial Winston-Salem per conduir sota els efectes de l'alcohol, resistència contra l'autoritat i un delicte d'abús infantil.

Segons les fonts policials, Solo estava desmaiada amb el cap sobre el volant del seu cotxe. Pel que sembla, portava gairebé una hora en aquest estat i el motor del vehicle va estar encès en tot moment. En el moment de la seva detenció, l'exesportista es va negar a fer-se la prova d'alcoholèmia i van decidir fer-la-hi a través de la seva sang.

Solo començarà un procés per tractar el seu alcoholisme

Aquest divendres, Solo anava a ingressar al Saló de la Fama de Futbol als Estats Units. Malgrat això, l'exjugadora ha decidit no fer-ho i ha demanat a l'organització responsable que retardin aquesta cerimònia, ja que començarà, de forma voluntària, un procés per tractar el seu alcoholisme.

Hope Solo va fer l'anunci a les seves xarxes socials, amb una imatge en la qual va expressar el que sentia i va detallar els seus nous objectius: "Em vaig comunicar amb el Saló de la Fama i respectuosament vaig sol·licitar un ajornament de la meva cerimònia d'inducció al Saló de la Fama fins a 2023. Ingressaré voluntàriament a un programa de tractament d'alcohol per a pacients hospitalitzats per abordar els meus problemes amb l'alcohol", va escriure.

Després va aclarir que ho fa per millorar les seves condicions personals, tant referent a la seva salut com al seu estat mental i les seves relacions amb els altres membres de la seva família: "En aquest moment, les meves energies i enfocament estan totalment dirigits a la meva salut i a tenir cura de la meva família. Vull agrair al Saló de la Fama pel seu suport i per entendre la meva decisió".