Ningú entén com un home de 57 anys ha pogut sobreviure a la forta explosió de gas que ha destrossat casa seva a Zamora. No només això, sinó que amb prou feines ha patit unes petites cremades a les cames i en un costat. "Miraculosament, la persona que estava al domicili només ha patit ferides lleus", apunta el regidor de Protecció Ciutadana, David Gago, que detalla que "l'habitatge va quedar pràcticament destrossat. Inclús una part es va despendre i va caure sobre els patis del darrere".

Els fets van tenir lloc aquest dimarts, al voltant de dos quarts d'onze de la nit, al número 9 del carrer Núñez de Balboa de Zamora. "L'explosió va ser bastant important", ha assenyalat el regidor encarregat dels cossos de seguretat locals. Fins al lloc es van activar efectius dels Bombers de Zamora, personal mèdic d'Emergencias Sanitarias Sacyl i agents de la Policia Municipal i de la Policia Nacional. La deflagració va provocar l'esfondrament d'algunes parets al pis on es va originar. "Va sortir disparada tota la façana de la cuina cap al pati, inclosa la rentadora", ha apuntat una veïna a Ical.

L'habitatge destrossat i l'inquilí amb cremades lleus

Malgrat la gravetat dels fets, amb el pis destrossat, la persona que hi havia a dins en aquell moment en va sortir pràcticament il·lès de miracle. Només va patir cremades lleus i els sanitaris li van donar l'alta al mateix lloc sense haver-lo de portar a l'hospital, tal com detalla La Opinión. Després, amb l'ensurt dins el cos, se'n va anar a casa d'uns familiars a passar la nit. Per la seva banda, la resta de veïns de l'edifici van ser desallotjats de manera preventiva pels serveis d'emergències. Una vegada es va comprovar que no hi havia danys estructurals a l'immoble, passada la mitjanit, van poder tornar als seus domicilis.

La Policia Nacional ha obert una investigació per esclarir les causes de l'incendi. Tres agents especialitzats en incendis de la policia científica de Zamora es troben analitzant l'escenari per esbrinar que l'hauria provocat. Després de recollir els primers indicis, es descarta que fos l'explosió d'una bombona de butà. A hores d'ara, la principal hipòtesi dels investigadors és que la bombona podria tenir una fuga i que hauria estat l'acumulació de gas dins l'immoble el que hauria provocat l'explosió, segons ha detallat el regidor de Protecció Ciutadana.