Adela Corral Albarreal era una auxiliar d'infermeria jubilada i ha estat víctima d'un dels crims més macabres dels últims anys del nord d'Espanya. El seu assassí l'ha matat de la manera més cruel possible i han sortit a la llum molts detalls escabrosos del crim.

L'Adela va ser assassinada el divendres de matinada a Santander. La va matar un home sensesostre que ella havia acollit a casa seva: la va lligar al llit i la va estrangular fins a exterminar-la, uns fets que han causat gran commoció, ja que la víctima era una persona molt coneguda a la capital de Cantàbria.

Adela Corral Albarreal / Arxiu

Adela Corral Albarreal va ser assassinada fa tres dies a Santander (Cantàbria): un sensesostre que havia acollit a casa la va immobilitzar i estrangular / Arxiu

La víctima acollia persones sense llar a casa seva per no sentir-se sola

Corral era una víctima especialment vulnerable, ja que patia una malaltia mental i se sentia molt sola. De fet, per aquest mateix motiu, acostumava a acollir persones sense llar a casa seva: era una manera de sentir-se acompanyada. 

"Tenia una malaltia mental i, tot i que anava al psiquiatre, no rebia la suficient ajuda ni assistència. Ni nosaltres podíem ajudar-la, perquè no ens vam adonar fins que ja era massa tard", explica la filla de la víctima.

Ella oferia llar a les persones més necessitades a canvi que aquestes li fessin feines de la llar. El presumpte assassí de l'Adela és una d'aquestes persones sensesostre que acollia a casa seva. Es tracta d'un home de 38 anys que vivia amb la víctima des de la nit de Nadal.

Brutalment atacada per un home que acollia a casa seva

Divendres de matinada, Emergències va rebre una trucada de l'Adela: la dona demanava ajuda, ja que estava sent brutalment atacada per l'home que havia acollit a casa. Immediatament, els treballadors d'emergències sanitàries i els policies es van desplaçar fins al lloc dels fets.

L'autòpsia va determinar que l'havien matat estrangulant-la

Van poder comprovar que l'interior del pis hi havia el cadàver de l'Adela lligat al llit. La van intentar reanimar, sense èxit i van detenir l'home com a presumpte autor dels fets. El cos de l'auxiliar d'infermeria presentava signes evidents d'haver patit una mort violenta: tenia cops per tot el cos i l'autòpsia va determinar que l'havia matat estrangulant-la.

El presumpte autor dels fets té antecedents policials

De moment, no ha transcendit la identitat del presumpte autor dels fets. El que sí que se sap és que és un sensesostre de 38 anys amb antecedents que ha entrat a presó de manera provisional i sense fiança per un delicte d'homicidi. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.