Aquest dilluns al matí un home que vivia al carrer ha estat trobat sense vida en un banc dels Jardins de Màlaga, al barri de Sants de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra l’han localitzat al migdia, després l’avís d’uns veïns, que han explicat que un dels rodamons habituals que hi ha a la zona, i que normalment estava en aquest banc, entre els carrers de Numància i de Nicaragua, al districte de Sants-Montjuïc, feia estona que estava estirat sense donar senyals de vida. Després de confirmar que estava mort, s’ha informat el jutjat de guàrdia i s’ha procedit a fer l’aixecament del cadàver

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, el cos de l’home, d’uns 60 anys i conegut de la zona, no presentava signes de criminalitat. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc farà l’atestat i serà entregat al jutge. L’home, que presentava un estat de salut molt deteriorat, segons han explicat alguns testimonis a aquest mitjà, feia un parell de setmanes que dormia al mateix lloc. La policia sospita que l’home feia hores que estava mort; a primera hora del matí un dels veïns, assegura, ja ha alertat a la policia, però ningú li ha fet cas. Fins a gairebé la una del migdia no s’ha fet l’aixecament del cadàver.

Les morts més silencioses

Les morts de les persones que viuen al carrer són les que més desapercebudes passen. Anònims rodamons que viuen on poden i que quan moren, molts cops, ningú els troba a faltar. A principi de febrer es van localitzar dues persones mortes que també vivien al carrer en plena onada de fred. Com en el cas d’avui, les autòpsies que es van fer als dos sensesostre trobats morts a la zona de Sagrada Família i al carrer d’Ausiàs March van confirmar que no presentaven signes de criminalitat.

La fundació Arrels, dedicada a l’atenció de persones sense llar que viuen al carrer a la ciutat de Barcelona, disposa de dades que confirmen que cada sis dies, a la capital de Catalunya, mor una de les persones que viuen al carrer. En set anys 400 persones han mort segons els càlculs d’aquesta fundació. Les situacions extremes, a més dels casos de violència i robatoris que pateixen les persones que no tenen llar, és una de les màximes preocupacions d’aquesta fundació de Barcelona.