Un home assassina la seva exparella i intenta matar el seu actual nòvio a Nohales (Cuenca). La víctima tenia una ordre d'allunyament del presumpte autor dels fets, que va alertar al seu germà que la mataria. Quan la Guàrdia Civil es va desplaçar fins al lloc dels fets, van poder comprovar que la dona ja estava morta. 

Els fets han passat aquest dilluns a les 0:40, quan un home ha alertat a Emergències 112 de què el seu germà s'havia desplaçat fins a Nohales, un municipi de 200 habitants a quatre quilòmetres de Cuenca, per matar la seva exparella, de qui tenia una ordre d'allunyament per maltractar-la. 

Una dona morta i un home perseguint un altre a Nohales

Quan la Guàrdia Civil es va desplaçar fins al lloc dels fets ja era massa tard: la dona, de 46 anys, havia estat assassinada. L'escenari que van trobar era: la dona morta i un home perseguint un altre, que presentava ferides per arma blanca

L'assassí intenta matar l'actual parella de la seva ex

El presumpte assassí va intentar fugir i es va autolesionar al coll, però el van acabar retenint i va quedar detingut com a presumpte autor de l'assassinat, ja que la víctima presentava ferides d'arma blanca. A més, hi havia un home de 39 anys, l'actual parella de la dona assassinada, que estava greument ferit, tot i que la seva vida no corre perill: presumptament, el detingut també l'havia intentat matar.

L'assassí i l'home que ha intentat matar estan ingressats al mateix hospital: pronòstic greu

Actualment, el presumpte assassí està ingressat a l'hospital amb un pronòstic reservat fruit de les autolesions. La parella de la víctima mortal, també està ingressada en el mateix centre hospitalari i, tot i el greu pronòstic, la seva vida no corre perill

Asesinato cuenca / EFE

Un home assassina la seva exparella a Nohales (Cuenca) i intenta matar el seu actual nòvio / EFE

La dona assassinada a Conca era mare de dos fills: un nen de 8 anys i un altre de 14

La víctima i l'assassí tenien dos fills menors d'edat: un nen de 8 anys i un altre de 14, que han quedat orfes per aquest crim masclista. A més, la dona tenia una ordre d'allunyament del presumpte autor dels fets des de finals del 2021 i estava sota la vigilància de la Policia Nacional.

Aquesta és la novena víctima de violència de gènere d'aquest 2022

El cas d'aquesta dona és el novè assassinat masclista d'aquest 2022 i la víctima número 1.135 des del 2003, que és l'any que es van començar a comptabilitzar els crims per violència de gènere. Qualsevol dona que pateixi aquest tipus de violència, pot demanar assessorament jurídic trucant al 016, que és un número gratuït, té assistència les 24 hores del dia i no deixa rastre a la factura del telèfon.