La Guàrdia Civil ha detingut un home de 40 anys acusat de matar la seva sogra, una dona de 64, al municipi de San Mateo, a Gran Canària. Els fets van tenir lloc la nit de dimecres al domicili de la víctima, que viu al pis inferior d'una edificació de dues plantes. Al pis superior hi viuen el presumpte assassí amb la seva parella, filla de la víctima. Precisament va ser aquesta última qui va trobar el cadàver de la seva mare ple de sang a l'entrada de casa. Quan els serveis d'emergències van arribar al lloc dels fets, ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Ja de matinada, la comitiva judicial va autoritzar l'aixecament del cadàver, que va ser traslladat a l'anatòmic forense perquè li practiqués l'autòpsia. Efectius de la Guàrdia Civil desplaçats al domicili van confirmar que el cadàver presentava signes evidents de mort violenta i van obrir una investigació dels fets. Els investigadors van fer una primera inspecció ocular que va durar hores i es van endur diverses proves de l'interior de l'habitatge per ajudar a resoldre el crim, tal com detalla La Provincia. El Jutjat d'Instrucció 5 de Las Palmas de Gran Canaria s'ha fet càrrec del cas i ha decretat el secret d'actuacions.

Ni robatori ni crim masclista

Des del primer moment, els investigadors van tenir clar que no es tractava d'un possible robatori, ja que la porta d'entrada no havia estat forçada. Tampoc d'un crim masclista, donat que la dona feia anys que estava separada i mantenia una bona relació amb el seu exmarit, amb qui tenia dos fills. A més, tampoc constava cap antecedent per violència de gènere entre els dos. Amb aquestes dues hipòtesis descartades, les perquisicions es van centrar en el seu entorn més proper i, finalment, menys de 24 hores després del crim, es va detenir el seu gendre com a presumpte autor de la mort violenta de la dona. A hores d'ara, s'està investigant quin seria el mòbil del crim i quins motius tindria per posar fi a la seva vida.