Un home va ser rescatat in extremis aquest dilluns després d'enfilar-se a un cartell de la Ronda de Dalt, a l'altura de la sortida de Vallcarca. Diversos conductors van gravar en vídeo els fets.

Un home s'enfila a un senyal de la Ronda de Dalt

Un usuari de Twitter piulava un vídeo dilluns a la tarda explicant els fets i mostrant un vídeo d'un home que s'havia enfilat en un cartell informatiu de la Ronda de Dalt: "Espero que no hagi passat res greu", desitjava.

I avui es feia públic un altre vídeo en què es mostrava el rescat a l'altura de la sortida 6 cap a Vallcarca, a la plaça Alfonso Comín, que fa frontera entre els barris de Vallcarca i els Penitents i Sant Gervasi-La Bonanova. 

La periodista Anna Punsí ha explicat que van ser els Bombers de Barcelona qui van salvar l'home. Després, sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM, el van atendre i el van traslladar a l'hospital.

Rescat 'in extremis' a l'altura de Vallcarca

Tal com es veu en les imatges, un bomber també s'enfila al senyal, mentre un altre s'apropa amb una grua.

Les persones que graven comenten: "Si s'hagués volgut tirar, ja ho hauria fet".

Paral·lelament, es veu com col·loquen un matalàs a la via, que va quedar temporalment tallada, en cas que la víctima caigués.

De fet, l'home forceja durant diversos segons i un altre bomber s'apropa per agafar-lo. Al final, aconsegueixen ficar-lo a la cistella de la grua per evacuar-lo. Tot apunta a un intent de suïcidi.

El mateix Sistema d'Emergències Mèdiques ha piulat aquesta setmana sobre la importància de revisar la salut mental i recorden que qualsevol persona que es trobi en una situació propera al suïcidi pot trucar al telèfon 061 per ser atesa pels equips psicològics i mèdics, que enguany ja acumulen més de 3.000 intervencions de seguiment del Codi Risc Suïcidi.

Ferit greu en un accident de parapent al Montsec

Aquest dimecres, el SEM i els Bombers de la Generalitat van assistir també un accident de parapent a Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Segons van informar, un home va caure quan practicava parapent al Parc Astronòmic del Montsec.

helix GRAE

Rescat en helicòpter / GRAE

Arran la incidència, que va tenir lloc cap a les set de la tarda, es van activar una unitat terrestre i un helicòpter medicalitzat del SEM i un altre helicòpter de l'Equip de Rescat i Intervenció, ERI.

A més, dues dotacions dels Bombers hi van acudir per efectuar el rescat de l'home, que es va haver de fer amb una grua, atesa la dificultat del territori, molt accidentat. La víctima de l'accident va haver de ser traslladada a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat greu.