Dissabte a dos quarts de sis de la tarda un home va caure sobre un basalt de sang a la cantonada entre la Rambla de Prim i el carrer de Llull després de ser assassinat. Un desconegut, que encara no ha estat detingut, va executar-lo, per l'esquena, disparant-li cinc trets al cap. Va morir al mateix lloc dels fets. La víctima és, segons diversos mitjans turcs, Tekin Kartal, un home nascut l'any 1990, a Turquia, concretament, a Diyarbakir. Es tracta, segons han explicat fonts de la investigació a ElCaso.cat, del líder d'una màfia que trafica amb heroïna i cocaïna per tot Europa, sobretot, al Regne Unit.

Segons detallen diversos mitjans del país d'on era originari la víctima, tot sembla indicar que l'home es va traslladar a la ciutat de Barcelona per mantenir una reunió de negocis, relacionats amb el tràfic d'heroïna i cocaïna, que controlen en diversos punts d'Europa, i va ser traït per algú, que el va vendre i exposar als seus rivals. L'objectiu, detallen algunes fonts, era acostar posicions entre dues màfies, les que controlava Tekin Kartal i una segona, també d'origen turc. L'home estava allotjat en un hotel de la ciutat, prop d'on va ser assassinat, després d'arribar des d'Alemanya.

Execució encarregada pels rivals de Tekin Kartal

L'execució, encarregada pels seus enemics, és un més dels capítols d'enfrontaments, amb armes de foc, de màfies turques amb aquest "empresari" que ara ha estat abatut a Barcelona com a protagonista. Aquest assassinat tindrà conseqüències, apunten els especialistes en el crim organitzat dels Mossos d'Esquadra, si bé creuen que les repercussions no seran en territori espanyol, ja que es tracta d'una guerra que es lliura en l'àmbit internacional.

La investigació de la policia catalana passa ara per esbrinar qui va disparar i sobretot, qui ho va encarregar. La maquinària d'investigació ja s'ha posat en marxa, també amb col·laboració amb altres cossos policials d'Europa, la Interpol i l'Europol. De manera paral·lela, unitats centrals de la policia catalana també investiguen quines ramificacions té la màfia de Diyarbakır a Catalunya i concretament a la zona on va ser executat, al mig del carrer. Els testimonis van sentir cinc trets i van veure com un home escapava en direcció a la Mina.

Investigació oberta

Ara per ara, però, no hi ha detinguts. La investigació, si es confirma que l'home assassinat és Tekin Kartal, pot ser llarga i no serà només a Catalunya. Ara per ara, el cas està sota secret de sumari sota la batuta de la DIC, amb el grup d'Homicidis de Barcelona i també unitats centrals. El que sí que confirma aquest fet, però, és que la ciutat de Barcelona segueix sent un pol d'atracció del crim organitzat d'arreu del món.