Hi ha robatoris més llampants que d'altres i el d'aquest dissabte a la Jonquera n'és dels primers. Un home de 56 anys ha estat detingut després de sortir d'una botiga del municipi limítrof amb França acusat de furtar unes vambes. Però, a més tenia vetada l'entrada a l'establiment i, per això, va accedir-hi disfressat de dona. Però no només era un vestit, portava complements i molts detalls per evitar ser detectat, com un mocador que li cobria el cap. Tanmateix, ni això li va servir per no ser descobert, atès que els guàrdies de seguretat van adonar-se'n de qui era, tot i l'espectacular roba de camuflatge.

Entra disfressat de dona i amaga les vambes robades en una paperera

Els fets van tenir lloc cap a les cinc de la tarda d'aquest dissabte 8 d'abril, en plena Setmana Santa, en una botiga d'esports de la Jonquera. L'individu va entrar amb l'esmentada disfressa i va robar unes vambes esportives. Tot i semblar una dona, els vigilants de seguretat el van identificar, el van retenir i automàticament van avisar els Mossos d'Esquadra. Poc després, una patrulla de la policia catalana va adreçar-se a l'establiment situat en un centre comercial de la localitat i van comprovar que tenia una ordre judicial de no apropar-se durant sis mesos a la botiga. El van detenir. Però no van trobar les vambes furtades tant ràpid, on eren?

L'home va adonar-se'n que els guàrdies de seguretat de la botiga esportiva l'havien descobert i va intentar que, dins de les conseqüències d'entrar a l'establiment, almenys no l'agafessin robant. Així, segons han explicat els Mossos d'Esquadra, va dipositar les vambes furtades en una paperera, bé per recuperar-les més tard, bé perquè va observar que el vigilaven. Però finalment els treballadors de la botiga van recuperar-les, un cop els agents el van detenir per trencament de condemna i pel robatori frustrat.