Commoció a Califòrnia per un nou assassinat d'un home afroamericà a mans de la Policia. Anthony Lowe, un home de 36 anys, va morir el passat dijous 26 de gener en ser abatut per la policia de Huntington Park, una localitat situada al sud de Los Ángeles (Estats Units). Lowe tenia les dues cames amputades i es desplaçava en cadira de rodes, fet que, presumptament, no li va impedir atracar una persona a punta de ganivet i ferir-la amb l'arma.

Acabava d’apunyalar una persona

La policia va acorralar Lowe per haver apunyalat suposadament un vianant, moments abans. Al voltant de les quatre de la tarda, hora local, els agents del departament de policia de Huntington Park van rebre un avís informant que s'havia produït un apunyalament a l'altura del número 2400 del carrer Slauson Avenue. En arribar al lloc dels fets, la policia va trobar la víctima amb una greu ferida d'arma blanca.

Segons l’informe de la policia, la víctima de l’apunyalament els va descriure l’atac perpetrat per un home negre en cadira de rodes qui “va baixar de la cadira, se’l va apropar i, sense cap mena de provocació, li va clavar el ganivet en el costat” abans de fugir del lloc muntant a la seva cadira de rodes. La víctima va ser traslladada a un hospital en estat crític.

Els va amenaçar amb el ganivet

La policia, llavors, va començar a buscar el sospitós per la zona, i el van trobar a un parell de carreres d'on havia comès l'agressió. Segons recull la CNN, els policies li van ordenar que s'aturés, però l'home va fer cas omís i, fins i tot, els va amenaçar amb el ganivet. En aquell moment, li van disparar amb pistoles Taser, que no van fer efecte. Quan el sospitós va baixar de la cadira de rodes i va intentar fugir, els agents li van començar a disparar, ferint-lo fins a deu vegades.

Anthony Lowe va ser declarat mort a l’escena del tiroteig. La seva família ha iniciat una campanya de protestes pel seu assassinat, assegurant que el seu cas és una mostra més de violència policial contra persones afroamericanes.