Nit moguda a Sant Pau d’Ordal, a Subirats (Alt Penedès). Des d’un quart de tres de la matinada que els Mossos d’Esquadra han intentat negociar amb un home que estava atrinxerat a casa i que amenaçava d'obrir foc contra la policia amb una escopeta. L’incident s’ha iniciat, segons ha pogut saber ElCaso.cat, quan un veí del carrer Nou ha alertat que hi havia una persona llençant objectes des del balcó a la via pública. 

Quan la primera patrulla de Seguretat Ciutadana ha arribat al lloc l’home ha entrat a casa i ha sortit un altre cop al balcó amb una arma llarga, estil de caça, i ha amenaçat als agents amb disparar-los. Els policies han alertat a la central i s’han activat més recursos, també equips de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Veient que l’home no tenia cap intenció de deposar en la seva actitud, els comandaments han decidit activar a unitats especialitzades, com la Unitat Central de Segrestos i Extorsions, que són els responsables de liderar les negociacions quan hi ha persones amb actitud hostil, i també el Grup Especial d’Intervenció (GEI), el grup d’elit de la policia catalana amb capacitat de donar resposta a incidents crítics amb persones armades. 

El GEI ha assaltat la casa

L’home seguia sense voler entregar-se, però les negociacions han anat avançant. Quan faltaven pocs minuts per les sis de la matinada, després de gairebé quatre hores d’incident, i veient que l’home començava a defallir, el GEI ha assaltat la casa i ha accedit a l’interior de l’habitatge, on ha pogut ser neutralitzat i detingut.

Ningú ha resultat ferit. L’home ha estat traslladat a l’hospital de Vilafranca. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, tot i que l’home té un antecedent per salut pública, les primeres sospites és que podia patir algun tipus de trastorn. Segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra a aquest mitjà, l'arma que l'home exhibia i assegurava que faria servir era una escopeta de perdigons.