Ampli desplegament d'efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres per buscar un home que aquest diumenge a la tarda, cap a quarts de sis, s'ha colat a la protectora d'animals de la capital de l'Alt Empordà, ha agredit dos dels treballadors del centre i ha atacat tres gossos amb la intenció de matar-los. Els dos empleats han resultat ferits i han rebut atenció mèdica, sent posteriorment traslladats a l'hospital de Figueres, tot i que no estan greus. Per la seva banda, els animals agredits segueixen amb vida i estan sent atesos per un veterinari.

L'assalt, a més, també ha provocat que s'hagin pogut escapar alguns dels altres gossos que hi havia a les instal·lacions, ubicades al carrer Pont de Molins de la localitat. En unes imatges a les quals ha pogut tenir accés ElCaso.cat, es veu com a pocs metres de l'entrada a la protectora, just al costat d'un pas a nivell a les vies del tren, l'agressor, armat amb una pala, es baralla i colpeja dues persones, que s'intenten defensar amb pals, mentre una dona intenta que els gossos no s'escapin i tornin al recinte.

Busquen l'autor de l'atac

L'agressor, després de l'atac, ha fugit i a hores d'ara es troba en parador desconegut. Al lloc s'han desplegat efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres i dels Mossos d'Esquadra, entre els quals agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) per intentar localitzar l'individu. L'home està plenament identificat com un ocupa conegut al barri, de raça negra, que tot sembla indicar que podria patir algun problema de salut mental. A hores d'ara, però, no se sap per on pot estar i se l'està buscant pel municipi per intentar-lo detenir.

 

dispositiu protectora figueres
Ampli dispositiu policial per localitzar l'agressor. / Guàrdia Urbana de Figueres

Missatge de tranquil·litat de l'alcalde Masquef

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha avançat que l'agressor és buscat per efectius de la Guàrdia Urbana i de Mossos d'Esquadra, amb agents ARRO. "Des de fa tres hores hi ha la recerca activa d'aquest individu, i esperem que pugui ser detingut entre aquesta nit i demà al matí", ha comentat el batlle de Figueres, que ha recalcat que es mantindrà la presència policial a la zona fins que l'home no sigui arrestat. "Que els veïns tinguin la tranquil·litat que hi haurà policia al barri fins que no sigui detingut, posat a disposició judicial i pagui pel que ha fet", ha conclòs Masquef.