El Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA) va ser evacuat aquest dissabte després de l'apunyalament de dues dones a l'edifici, situat en ple centre de Manhattan, van informar fonts policials. El succés va tenir lloc al voltant de les 16:15 hores local (21:15 GTM), van assenyalar mitjans locals, la qual cosa va portar a una evacuació immediata de la destacada institució cultural, que fa uns 65.000 metres quadrats.

El MoMA va ser tancat al públic perquè la policia dugués a terme una investigació del succés, mentre que les autoritats van assenyalar que la vida de les ferides, que van ser traslladades a l'hospital Bellevue, no corria perill.

El succés va desembocar en escenes de caos a l'entrada del museu, quan les persones que es trobaven en ell provaven de sortir molt de pressa del recinte. La policia va sol·licitar els ciutadans que evitin els carrers limítrofs amb el museu, mentre que fonts dels mitjans locals van apuntar que les autoritats busquen un home que portava una gorra de llana negra que podria haver estat l'autor de l'atac.

Què va passar?

Segons informa el New York Times, l'agressor va arribar al museu i es va emportar una desagradable sorpresa quan a la recepció li van comentar que el seu abonament havia estat revocat i, per tant, no podia accedir a les instal·lacions. Després va decidir saltar sobre el taulell i va apunyalar dues empleades ràpidament al coll i l'esquena. Ambdues van ser traslladades a l'Hospital Bellevue i són estables, per sort, no es tem per les seves vides, encara que continuen ingressades fins a estar totalment recuperades d'aquest atac tan espontani i violent.

atacant Moma NYPD

L'agressor / NYPD

Els agents del Departament de Policia de Nova York estan treballant per detenir l'agressor, que ha estat descrit com un home d'uns 60 anys que en el moment de l'atac portava posada una mascareta quirúrgica blava, portava una camisa estampada i una jaqueta de color negre.

Les càmeres de seguretat del museu van gravar l'agressor quan sortia fugint de l'establiment i la seva imatge ha estat publicada pel Departament de Policia de Nova York, perquè qualsevol persona que el conegui o el vegi pugui denunciar-ho davant de les autoritats i sigui detingut per aquest violent atac.

Per què no va poder accedir al museu?

Segons John Miller, comissionat adjunt de les Oficines d'Intel·ligència i Contraterrorisme del Departament de Policia, els responsables del MoMa van decidir revocar el seu abonament d'aquest home divendres passat per causar dos incidents relacionats amb l'ordre públic en els últims dies. Malgrat això, va decidir anar dissabte per veure una pel·lícula, encara que sabia que no podria entrar a les instal·lacions, és per això que es creu que era un atac que el responsable havia planejat anteriorment.

Miller també va comentar que coneixien el responsable pels seus dos incidents relacionats amb l'alteració de l'ordre públic al museu, però no té antecedents policials. A més, va voler advertir els ciutadans de Nova York perquè anessin amb compte si havien de passar per les zones limítrofes al museu.

També va parlar sobre el succeït Alessandro Pugliese, que forma part de l'equip de comunicació del MoMA, va dir que va veure l'atac i va llançar una carpeta a l'agressor just després que apunyalés les seves companyes. Després d'això, l'agressor va preguntar on era l'arma del personal de seguretat, després va sortir corrents. Pugliese també va relatar que "estava absolutament commocionat i em vaig sentir congelat, sense saber què fer."