Un home de 55 anys i veí de Barcelona ha mort aquest dissabte mentre feia escalada al pic de la Troumouse, dins del terme municipal de Bielsa, al Pirineu d'Osca.

La Guàrdia Civil ha informat a través d'un comunicat que cap a la una del migdia va rebre la trucada d'un company seu alertant que havia sentit soroll de caiguda de pedres i crits d'auxili, però que no el podia veure. Fins al lloc s'hi va desplaçar el Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya (GREIM) de Boltanya que va trobar el cos de l'escalador en una canal i va demanar reforços per recuperar el cos i rescatar el seu company, que encara era a la paret. L'escalador il·lès també és de la capital catalana i també té 55 anys.

Rescat molt complicat

El rescat va ser força complicat a causa del fort vent que bufava a la zona. De fet, els pilots de l'helicòpter que va rescatar l'escalador il·lès va haver de fer diversos intents per acostar-se a la zona on havia quedat atrapat.

Finalment, l'acompanyant va poder ser evacuat a Boltanya (Osca). Tot seguit van descendir fins al punt on hi havia l'escalador mort i el van evacuar fins a un lloc on l'helicòpter el va poder extreure de la zona. Segons les primeres hipòtesis, l'escalador mort va relliscar i posteriorment es va precipitar al buit.

Més accidents de muntanya: caiguda mortal d'un noi de 25 anys al Vinyamala

Un jove de 25 anys de Barcelona va morir aquest dimecres en un accident a la zona del Vinyamala, al Pirineu francès, a tocar de la frontera amb l'Aragó.

La víctima era una persona preparada en alta muntanya i participava, juntament amb dues persones més, en l'ascens al pic del Vinyamala, de 3.298 metres, quan va patir una caiguda vertical entre el pic de Tapou i el pic de Montferrat. El jove va morir a l'instant.

Mor l'escalador Jesús Serrat

A aquests dos fatals accidents s'ha de sumar al que va registrar-se aquest dilluns, 19 de juliol, a la zona del pic de Balaitus, al Pirineu, a la zona d'Aragó. Un escalador de 49 anys va morir en rebre l'impacte d'una pedra que li va caure a sobre mentre estaven assegurant un altre escalador, que estava en altura. En l'accident també va resultar ferida greu una escaladora de 48 anys, que es recupera de les ferides.

L'home mort és Jesús Serrat, president del Centre Excursionista de L'Esquirol, segons va informar Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que es van mostrar consternats per aquesta pèrdua. Els especialistes en muntanya de la Guàrdia Civil creuen que l'accident s'ha produït en desprendre's una roca de grans dimensions quan un tercer escalador progressava per sobre de la reunió des d'on els altres dos l'asseguraven.