El passat gener, la Policia Nacional capturava a Marbella el capo de la perillosa Mocro Maffia dels Països Baixos, Karim Bouyakhrichan, en crida i cerca per les autoritats neerlandeses des del 2018. Una detenció més que celebrada en aquest país de l'Europa del nord, si més no, perquè el mafiós havia amenaçat de mort en diverses ocasions l'hereva a la corona, la princesa Amàlia. Ara, però, la família reial dels Orange torna a estar atemorida en saber que en Karim Bouyakhrichan ha escapat de l'estat espanyol després de quedar en llibertat provisional el passat 18 de març. 

I ha estat una descoordinació judicial el que ha permès la fugida d'aquest delinqüent neerlandès d'origen marroquí, ja que l'Audiència Provincial de Màlaga va ordenar diverses mesures cautelars, com la retirada del seu passaport, la qual cosa va propiciar que l'Audiència Nacional no emetés una ordre de detenció per a garantir la seva extradició als Països Baixos, i Bouyakhrichan ha aprofitat per fer bomba de fum. El Jutjat Central número 2 de l'Audiència Nacional no ha trigat a activar la pertinent Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE), però, pot ser, massa tard. 

El baix perfil d'un dels grans líders de la Mocro Maffia 

Karim Bouyakhrichn va instal·lar-se a Marbella, un dels llocs preferits dels narcotraficants internacionals quan arriben a Espanya, juntament amb el seu germà Samir, el veritable líder del clan que ara encapçala Karim. L'any 2014, el Samir va morir durant un tiroteig a Benahavís, cosit a trets per uns sicaris que el van enxampar mentre prenia alguna cosa en la terrassa d'un bar. Karim va convertir-se de cop i volta en capo; contràriament al seu germà, va optar per portar un perfil molt més baix, la qual cosa li va permetre consolidar la seva presència a Marbella, Màlaga, Melilla i Barcelona, amb ramificacions estrangeres al Marroc, República Dominicana, Emirats Àrabs i, naturalment, els Països Baixos. 

Durant anys, va figurar entre els delinqüents més buscats d'Holanda, però no aconseguien localitzar-lo. Finalment, la Policia Nacional va donar amb el seu parador i el van aconseguir detenir aquest gener juntament amb cinc persones més relacionades amb la màfia. Ara, sembla, han de reprendre la feina que pensaven acabada.