Des de les sis del matí que un helicòpter passeja per Barcelona. No és habitual que un aparell d’aquestes característiques sobrevoli la ciutat en aquesta hora, baix i amb el soroll que ha fet. Sí que passen helicòpters, i fa temps que el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) fa vols de nit i matinada, però no fan aquests tombs i més tombs per sobre de la ciutat.

El soroll de l’helicòpter ha despertat a molts veïns, sobretot, a la zona del Raval, del Paral·lel i Poble-sec.

Operació policial en marxa

Però què passa? Té una explicació fàcil. Abans de les vuit del matí la Guàrdia Civil ha confirmat que l’aparell que està sobrevolant la ciutat forma part del seu cos policial i que està donant suport des de l’aire a l’explotació d’una investigació antidroga al centre de la ciutat. 

Intervenció de la Guàrdia Civil al Paral·lel

Concretament, l’epicentre de la investigació és al barri del Paral·lel, a Barcelona, i és contra una banda de crim organitzat que es dedica, presumptament, al tràfic de drogues.

Tot i que la zona principal és aquest barri, la Guàrdia Civil informa que també s’estan fent entrades en altres punts de la ciutat i a l'àrea metropolitana, un fet que ha obligat a demanar col·laboració del Servei Aeri de l’Institut Armat per tal de donar suport des de l’aire. 

Ara per ara, la Guàrdia Civil no ha facilitat més informació de l’operatiu que està en marxa, tampoc del nombre total d’entrades i escorcolls i quin objectiu de detinguts tenen.

Aquesta operació està dirigida des dels jutjats de Cadis, on també s'estan fent altres actuacions. En el cas de Barcelona s'han practicat un total de 12 entrades i registres aquesta matinada i, a més a més, també s'han fet 14 detencions.

La investigació que s’ha explotat està sota secret de sumari i s’espera que durant les hores vinents es puguin conèixer més detalls, si bé ara mateix només es pot saber que s’estan fent escorcolls al centre de Barcelona i que està relacionat amb el tràfic de drogues.