Novetats del cas Helena Jubany: després d'analitzar l'ordinador de la bibliotecària, que va ser assassinada fa 20 anys, els seus familiars demanen que s'investiguin tres persones que podrien estar relacionades amb el crim.

El macabre assassinat d'Helena Jubany encara no ha estat resolt

Els fets es remunten al 2 de desembre del 2001 quan van trobar el cadàver de l'Helena: l'havien llençat en un pati interior de Sabadell (Vallès Occidental) i estava despullada i amb el cos ple de cremades. Un mes abans del crim, l'Helena va rebre dues cartes anònimes: en una li donaven unes pastes i una orxata, que era la seva beguda preferida. 

Dues cartes anònimes i drogada amb ansiolítics

Després, li van escriure una segona carta acompanyada amb un suc de taronja que Jubany es va beure. De cop i volta, es va començar a trobar malament i, per aquest mateix motiu, va anar a un laboratori per analitzar el suc: l'havien drogat amb ansiolítics i, un mes més tard, va ser assassinada.

A partir de llavors, van obrir una investigació policial per esbrinar qui havia escrit els anònims i, després de les proves cal·ligràfiques van determinar que havien estat escrits per Ana Echaguivel i Montserrat Careta, dues companyes del centre excursionista de Sabadell. Totes dues van ingressar a presó de manera provisional per la seva presumpta implicació en el crim.

El cas d'Helena Jubany està a punt de prescriure i demanen que s'investiguin a tres persones que podrien tenir alguna relació amb l'assassinat de la bibliotecària  / Twitter

Santi Laiglesia, l'etern sospitós del crim de l'Helena Jubany

Un cop a presó, la Montse es va suïcidar, emportant-se a la tomba tot el que podia saber sobre el crim. Ana Echaguivel va sortir de la presó l'any 2005, ja que es va arxivar el cas per falta de proves. Tant els policies com els familiars de l'Helena pensen que Santi Laiglesia, la parella de la Montse, té relació amb aquest assassinat, però mai ho han pogut demostrar, però això no ha impedit que s'hagi convertit en l'etern sospitós. 

El cas està a punt de prescriure i si abans del 2 de desembre d'aquest 2021 no troben el culpable, els autors d'aquest crim quedaran completament exempts de qualsevol responsabilitat penal. Per aquest mateix motiu, la família de la bibliotecària assassinada ha demanat a la Justícia que investiguin el cas, ja que actualment la investigació està aturada.

Analitzen l'ordinador de la bibliotecària i descobreixen que té un assetjador

Per surrealista que sembli, mai van arribar a analitzar l'ordinador de l'Helena per saber més pistes del cas. No ho van fer fins al maig d'aquest 2021, gairebé 20 anys després. Gràcies a aquest avanç van descobrir que l'Helena tenia un assetjador que la molestava a través d'un anònim mesos abans de l'assassinat, uns fets que ella va explicar a les seves amigues.

"És gravíssim perquè els presumptes assassins fa 20 anys que tenen una absoluta impunitat. És una impotència molt difícil de descriure"

Aquesta setmana, els familiars de l'Helena han demanat la imputació de tres persones que, fins al moment, no eren sospitoses, però que després d'analitzar l'ordinador pensen que podrien tenir alguna relació amb el crim. No ha sortit a la llum la identitat d'aquestes persones i han demanat que les investiguin. També han aprofitat l'ocasió per criticar l'actuació policial en aquest cas, que segons els seus testimonis, ha estat negligent: "És gravíssim perquè els presumptes assassins fa 20 anys que tenen una absoluta impunitat. És una impotència molt difícil de descriure", expliquen en una roda de premsa.