Aquest matí un incident a Hollywood ha commogut al món del cinema. El reconegut actor Alec Baldwin disparava una arma d'attrezzo durant el rodatge de la pel·lícula Rust, que estava carregada, i matava accidentalment la directora de fotografia Halyna Hutchins. El director del llargmetratge, Joel Souza, també ha patit ferides de bala i es troba en estat greu.

Alec Baldwin dispara accidentalment una pistola i mata la directora de fotografia

Una de les moltes incògnites que ha deixat l'accident és la identitat de la directora de fotografia, una estrella emergent que encara no és públicament coneguda, però que ha deixat un gran buit en l'escena cinematogràfica.

L'arma disparada per Baldwin, que suposadament havia de disparar projectils falsos, ha resultat ser letal, i per això la policia de Santa Fe ha iniciat una investigació per esbrinar les circumstàncies del succés.

El rodatge de Rust, pel·lícula de tipus western, s'estava duent a terme al Ranxo Bonança Creek, en l'estat de Nou Mèxic. Ha estat des d'allà des d'on s'ha traslladat a la víctima en helicòpter fins a l'Hospital de la Universitat de Nou Mèxic, a Albuquerque, on els esforços sanitaris han estat en va i només s'ha pogut certificar la seva mort.

Qui és Halyna Hutchins?

La morta, Halyna Hutchins, tenia 42 anys i era de nacionalitat ucraïnesa, encara que estava instal·lada a Los Angeles. Es va criar en una base militar soviètica a prop del Cercle Polar Àrtic i es va graduar en Periodisme a la Universitat Nacional de Kíev.

Segons relata The Hollywood Reporter, la seva primera feina va ser com a periodista d'investigació per a una productora britànica de documentals en Europa de l'Est.

Anys més tard del seu debut va decidir viatjar a Los Angeles per iniciar-se en la indústria del cinema com a directora de fotografia. Ja compta com a directora amb diversos curtmetratges com Coco Noir.

També va treballar en produccions independents com a Darlini, de 2019, Blindfire, de 2020, i el thriller d'acció fantàstica Archenemy, de 2020, també que va estar protagonitzat per Joe Manganiello i es va convertir en un dels seus títols amb més repercussió.

Estrella revelació amb una carrera truncada

El director d'Archenemy, Adam Egypt Mortimer, ha lamentat a les xarxes socials la seva pèrdua: "Estic realment trist per la pèrdua de l'Halyna. I furiós pel fet que això hagi passat en un set. Tenia un talent brillant i compromès amb l'art i el cinema", ha escrit.

I és que Hutchins estava començant a ser un talent emergent, fet que es va demostrar el 2019, quan va ser seleccionada com una de les estrelles revelació de la fotografia actual per la revista American Cinematographer. Els seus grans referents en el camp de la fotografia de cinema eren els mestres Christopher Doyle i Sergey Urusevskiy.

Dol al món fotogràfic de Hollywood

Dos dies abans de la seva mort, Hutchins va publicar en el seu compte d'Instagram un vídeo des del set de rodatge de Rust, on celebrava que un dels avantatges de rodar un western és que podia muntar a cavall durant el seu dia de descans.

La seva mort ha suposat una tragèdia inesperada per al sector més indie de Hollywood, que ha donat nombroses mostres de dol. Alec Baldwin, després de declarar a l'oficina del Xèrif, s'ha mostrat realment devastat pels fets, que de moment no es plantegen com a assassinat.