Nou cop de la policia catalana contra el narcotràfic a casa nostra, concretament, a les Terres de l'Ebre, una de les zones, al sud del país, per on els delinqüents proven d'entrar la droga, sobretot l'haixix, que arriba des del sud, des del Marroc, a Catalunya. Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Ametlla de Mar, juntament amb agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió de Terres de l’Ebre -que s'han encarregat de la investigació posterior- han detingut set persones que estaven entrant desembarcant haixix a l'Ametlla de Mar. Els Mossos han intervingut 4.000 quilos d'haixix, uns 99 farcells. 

Al voltant de les cinc de la matinada del passat 26 de maig una patrulla d'USC de l’Ametlla de Mar, va intentar aturar un vehicle per identificar-lo. El vehicle no va fer cas de les indicacions dels agents, va accelerar i va fugir. En aquest punt, els agents dels Mossos van fer recerca per la zona i el van localitzar a un pàrquing de sorra proper a la Cala de Port Olivet -que dóna nom al cas-, sense cap persona a l'interior. A la zona de l’aparcament, però, van localitzar un individu que va marxar corrents en direcció a la platja. Els agents en arribar a la can van observar dins l'aigua una embarcació tipus narcollanxa de tretze metres d’eslora amb tres motors, i una dotzena de persones que es trobaven desembarcant el carregament que, en veure les dotacions policials, van fugir cap a una zona de pins propera.

 

Els agents van demanar suport i es van activar diverses patrulles, també de l'ARRO, de Trànsit i també de la Policia Marítima i de la Policia Aèria dels Mossos d'Esquadra. Amb la col·laboració de la policia local de l'Ametlla, es va poder tancar la zona i detenir a set dels transportadors. Més tard també es va localitzar una furgoneta de lloguer preparada per carregar els fardells. 

Tots els detinguts, marroquins

Els Mossos van traslladar l'embarcació fins al port de l'Ametlla de Mar, on la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de Terres de l’Ebre ha fet l'anàlisi i la inspecció ocular, com a unitat tècnica, per assumir la investigació del cas i les diligències que ara s'hauran de fer per aclarir el paper dels set detinguts i també aclarir d'on havia sortit la droga, on anava i quina de les moltes organitzacions criminals que es dediquen a l'entrada d'haixix a casa nostra està darrere d'aquest desembarcament que, per la perícia dels agents de Seguretat Ciutadana de l'Ametlla de Mar, s'ha pogut frustrar. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, tots els detinguts són de nacionalitat marroquina. Aquest matí està previst que passin a disposició judicial.

El Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa, després de passar els set detinguts de nacionalitat marroquina a la seva disposició, ha decretat presó per a tots. 

DSC 0870
Imatge dels farcells, a la cala de Port Olivet / CME