La Guàrdia Civil ha rescatat un matrimoni i els seus tres fills, una família anglesa, que va quedar enriscada al barranc de San Juan de Sierra Nevada fins al qual havien arribat sense equipar per la qual cosa la dona va ser atesa per una fractura i per hipotèrmia, ja que anava en pantalons curts.

Segons han informat fonts d'aquest cos armat, els agents del Servei de Rescat i Intervenció en Muntanya (Sereim) han rescatat a un matrimoni, un home de 57 anys, una dona de 53, i els seus fills d'entre 11 i 21 anys, després de quedar atrapats a Sierra Nevada.

La mare d'aquesta família de nacionalitat anglesa havia tingut una caiguda en la qual es va trencar la clavícula, encara que el veritable perill a què es va exposar va ser la hipotèrmia.

Rescatats per la Guàrdia Civil

Quan els agents van arribar fins a les víctimes van comprovar que la dona tenia cops i laceracions sagnants a la cama esquerra i que es queixava d'un fort dolor a l'espatlla esquerra, però sobretot presentava una severa hipotèrmia perquè feia hores que era a la neu en pantalons curts.

Després d'immobilitzar-la i moure-la fins a la llitera de rescat, la prioritat dels agents va ser intentar que entrés en calor amb roba d'abrigar i beguda calenta.

Sierra Nevada EP (2)

Sierra Nevada / Europa Press

El rescat va començar a les 16:45 hores d'aquest dimecres, quan el 112 va activar l'alerta per socórrer a la família, que no podia moure's perquè no tenia material adequat, ni nivell tècnic ni físic suficient per ascendir pel fort pendent de neu gelada.

Un rescat complicat

Quatre especialistes del Servei de Muntanya de la Guàrdia Civil de Granada es van dirigir al lloc en un vehicle patrulla en no poder realitzar el rescat en helicòpter per la falta de llum i van trobar la família al fons de la vall San Juan, a uns 500 metres de la carretera.

La zona del barranc de San Juan és una poc transitada de Sierra Nevada. Té diverses rutes per recórrer-la, poden ser excursions d'entre 10 i 25 km. Els experts recomanen fer aquest recorregut en primavera o estiu, ja que, encara que no és extremadament complicada, pot presentar problemes per a persones que no estiguin equipades adequadament.

Els agents van baixar fins a ells, van preparar la ferida per a l'evacuació en llitera i van repartir roba d'abric, beguda calenta, grampons i piolet al pare i als tres nens, que, a més, van ancorar a una corda de seguretat que poguessin pujar el pendent gelat.

Els agents van aconseguir arribar amb la ferida i la resta de la família fins a l'ambulància a les 22:45 hores, després de la qual cosa tota la família va rebre atenció sanitària per hipotèrmia, ja que cap no portava ni roba ni calçat adequat per a l'activitat que estaven realitzant.