Un sergent de la Guàrdia Civil va ser sancionat per orinar a la cuneta a Extremadura el mes de setembre de l'any passat. Acabava de multar un altre conductor per haver fet el mateix. El Tribunal Suprem ha confirmat ara la sentència.

La patrulla va denunciar a l’home orinant

El Guàrdia Civil anava acompanyat d'un company quan estaven patrullant a l'interior d'un vehicle. Els dos Guàrdies Civils van veure un cotxe aparcat al voral de l’autovia d'Extremadura. Al costat del vehicle van veure un home orinant. Quan li van preguntar, el conductor va respondre que havia parat a pixar. La patrulla va anunciar que el denunciarien, segons ha explicat Informacion.es.

La denúncia es va fer perquè havia deixat el vehicle al voral sense cap senyalització. A més, van concretar que no hi havia cap causa que ho justifiqués. A dos-cents metres hi havia una àrea de servei

guardia civil home i cotxe / Europa Press

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil / Europa Press

El sergent va orinar davant del multat

Després de cobrar la multa, el sergent li va dir al seu company que marxava un moment. Va baixar per la cuneta i a uns quants metres es va posar a orinar darrere d'uns matolls. El conductor multat seguia present i es va queixar.

La Sala de lo Militar de l'alt tribunal va declarar una sentència per l'actuació del Guàrdia Civil. El sergent va perdre dos dies de feina amb la suspensió de les seves funcions a causa de la falta lleu que va cometre. El Règim Disciplinari de la Guàrdia Civil sanciona qualsevol desobediència o incorrecció cap als superiors o subordinats.

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència

El guàrdia no estava d’acord amb la sentència. Va fer arribar la revisió de la causa al Tribunal Suprem. El Tribunal s'ha posicionat a favor de la sentència. Considera que la seva actuació ha estat una desconsideració cap al ciutadà.

Els magistrats remarquen que va ser una falta de respecte. No va ser correcte denunciar l’actuació del ciutadà i fer el mateix després.

Multen Ikea per espiar els seus treballadors

Fa pocs dies va posar-se una altra multa. La filial francesa de la companyia Ikea va ser multada el dimarts 13 de juliol per haver espiat els seus treballadors. El tribunal francès ha posat una multa d’un milió d’euros. El cas es va iniciar el 2012.

Ikea de França va reunir la informació dels seus treballadors entre el 2009 i el 2012. Ho va fer “per mitjans fraudulents, deslleials, il·lícits, de forma habitual”, indica Efe.

El maig de 2012, la companyia va acomiadar a diferents responsables després de descobrir un sistema per aconseguir informació privada i personal dels seus empleats.

L’antic director general d’Ikea a França, Jean-Louis Baillot, va ser condemnat a dos anys de presó. Encara que van ser suspesos. També va rebre una multa de 50.000 euros pel Tribunal Correccional de Versalles.

Uns altres deu treballadors van ser sentenciats a penes de presó, però també van quedar suspeses.