Guanyar 80.000 euros en la loteria i no poder-los cobrar perquè has perdut els bitllets premiats. Aquesta és la trista història del Manolo i l’Amalia, un matrimoni de Sevilla. Ara estan fent tot el possible per a poder cobrar els dècims guanyadors, però no tenen gaire esperança. De moment, han reclamat a l’ONCE, que ho analitzarà i corroborarà que les dades siguin correctes. És l’única esperança i l’única opció que tenen de poder cobrar els diners.

L’Amalia i el Manolo han perdut quatre dècims premiats amb 80.000 euros

L’Amalia i el Manolo estaven en un bar de Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, on havien anat de viatge. En un moment donat, va entrar un venedor de cupons de l’ONCE i van decidir comprar-ne. L’Amalia no és molt partidària de fer-ho perquè creu que no toquen mai, però davant la insistència del seu marit va acabar accedint a fer-ho. El Manolo va comprar cinc bitllets i els va donar a la seva dona perquè se’ls guardés a la bossa, però abans li van regalar un al cambrer del bar. Després van anar cap a un altre establiment, però els quatre dècims que es van guardar ja no els van veure més. Els van buscar i no els van trobar; així i tot, van decidir tornar cap a Sevilla.

Si els bitllets no haguessin estat premiats, com passa la gran majoria de vegades, tot hauria quedat en una anècdota sense importància. De fet, ells ho havien oblidat i no havien mirat si havia tocat. Ho van descobrir quan al cap d’una setmana van tornar a Sanlúcar de Barrameda. En entrar al bar, el cambrer a qui li havien regalat el cupó els va rebre amb els braços oberts i ple de felicitat perquè havia estat premiat amb 20.000 euros. Va ser aleshores quan es van adonar que havien guanyat 80.000 euros, però no tenien els cupons.

Des d’aleshores, el Manolo i l’Amalia estan intentant fer tot el possible per a poder cobrar el premi. Des de l’ONCE els van dir que sense els cupons no hi havia premi, però ells han presentat una reclamació. A més, l'al·legació va acompanyada de testimonis que donen veracitat als fets i asseguren que van comprar els bitllets. Es tracta del venedor de l’ONCE i el cambrer a qui van regalar un dècim. Ara, l’ONCE haurà d’analitzar la reclamació i corroborar que les dades són correctes. És l’única opció que tenen de cobrar-los. L’ONCE bloquejarà el pagament del premi si apareix algú desconegut a cobrar-lo abans que s'esclareixin els fets. De moment, no ho ha fet ningú.