El Víctor Brun és un home a qui li va tocar una de les cistelles de Nadal més cares del món, de 360.000 euros i, el que semblava ser un cop de sort, es va acabar convertint en una tragèdia, ja que ho ha perdut tot i s'ha arruïnat.

Lot de Nadal de 360.000 euros

Tot va començar quan, l'any 2014, va guanyar un cistell de Nadal valorat en ni més ni menys que 360.000 euros. El premi incloïa un cotxe d'alta gamma, un altre cotxe normal, un viatge a Austràlia, gairebé 60 pernils i molts lingots d'or, segons explica Cuatro.

Víctor Brun / Cuatro

Víctor Brun va guanyar un cistell de Nadal de 360.000 euros i s'ha arruïnat / Cuatro

"Vaig ser l'home més feliç del món quan em va tocar el cistell de Nadal, però després em va tocar pagar a Hisenda", explica Víctor Brun indignat, ja que ningú el va avisar de la quantitat de diners que havia de pagar.

Víctor Brun arruïnat

"Al cap de tres mesos de guanyar el premi, em van dir que havia de pagar una quantitat desorbitada de diners a Hisenda i jo no en sabia res. Dec 251.000 euros i m'he hagut de vendre gairebé tot el que he guanyat. No m'ha tocat la loteria, m'ha tocat pagar".

Així i tot, la propietària del bar on Brun va comprar la butlleta explica que a la butlleta està tot explicat i que no es culpa de l'establiment, ja que hauria d'haver llegit les condicions abans de jugar el sorteig. Depenent de cada comunitat autònoma, quan es guanya un premi tan gran, s'ha de tributar entre un 45% i un 52% del total a Hisenda, cosa que no va fer Brun.

Víctor Brun / Cuatro

El Víctor Brun deu més de 200.000 euros a Hisenda / Cuatro 

'La maledicció de la loteria'

El cas de Víctor Brun no és excepcional i, de fet, més del 70% dels guanyadors de premis de loteries de Nadal acaben arruïnats al cap de cinc anys, fenomen que es coneix popularment com "la maledicció de la loteria".