Castanyada moguda a l’avinguda del Bogatell de Barcelona, al districte de Sant Martí, un dels punts de la ciutat que s’han convertit en les zones de botellón les nits del cap de setmana de la capital de Catalunya. Aquest cap de setmana, coincidint amb la Castanyada, diversos centenars de persones s’han donat cita en aquest punt de la ciutat, però un grup de joves, tots menors d’edat, gairebé ho converteixen en un infern. 

Els Mossos d’Esquadra han detingut onze menors d’edat, deu nois i una noia, de diverses nacionalitats, que en grup van atacar diverses persones a la zona del botellón. Per fer-ho van fer servir armes blanques i també ampolles de vidres trencades, que van convertir en armes. 

Atacats per un grup de menors en un botellón a Barcelona

Els fets es van registrar al voltant de les dues de la matinada del dia 1 de novembre, la nit de la Castanyada. Un grup d’agents que estaven participant en un dispositiu per evitar incidents durant el botellón van veure com un grup de joves creuava corrent, en direcció ciutat, sortint de la zona del passeig, l’avinguda del Bogatell

Amb la col·laboració d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona els van identificar i van veure que eren els mateixos que, presumptament, pocs segons abans havien atacat un grup de persones, majors d’edat, al passeig que toca la platja. Segons els testimonis, els joves els van assaltar amb l’objectiu de robar-los. Els van amenaçar amb armes blanques, els hi van llençar ampolles i fins i tot els van intentar agredir amb ampolles de vidres trencades. En l’escorcoll que els agents van fer a la turba de menors d’edat que havien assaltat els joves van trobar les pertinences que havien denunciat que els hi havien robat els lladres. 

Entre altres coses, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra, el grup de lladres es va fer amb bosses de mà, bosses esportives, mòbils i carteres aprofitant que els estaven agredint. Les víctimes no van patir greus lesions. Finalment, després de poder ser plenament identificats, van quedar detinguts, segons ha pogut saber ElCaso.cat, per robatori amb violència i lesions lleus. Un dels arrestats a més també va ser detingut per haver trencat una condemna que li prohibeix assistir a concentracions de persones. Va ser condemnat després de ser detingut per desordres públics en una altra festa semblant a la d’aquest cap de setmana.

Castanyada calenta a Barcelona

Durant tota la nit de la Castanyada a Barcelona es van detenir 26 persones. A més dels 11 del Bogatell, la policia catalana també va arrestar tres homes que van agredir diverses persones a l’estació del metro de Ciutadella per robar-los els diners. Ho van fer exhibint una arma blanca. Els detinguts, magrebins i molt joves, tenen sis antecedents entre tots. 

A Ciutat Vella uns lladres van agredir una víctima que es va resistir a un robatori donant-li un cop al cap amb una ampolla metàl·lica de gas del riure -van poder ser arrestats per agents de paisà- i al mateix districte els Mossos van detenir tres joves per un robatori d’un rellotge d’alta gamma valorat en 40.000 euros al carrer Sant Pau gràcies a la col·laboració ciutadana.