La Junta d'Andalusia investiga una greu intoxicació alimentària que s'hauria produït en un establiment de restauració de la ciutat de Còrdova i que ja hauria deixat, com a mínim, 72 persones afectades. La gran majoria han presentat símptomes lleus com mal de panxa i diarrea, tot i que unes poques sí que han hagut de rebre assistència mèdica en un centre hospitalari. Entre aquestes hi ha una dona de 63 anys que ha acabat morint, tot i que a hores d'ara encara no s'ha pogut confirmar si la causa de la mort ha estat ingerir l'aliment en mal estat.

Unes barquetes de carn, l'origen de la intoxicació

Malgrat que la investigació s'ha iniciat aquest passat 13 de gener, arran de la primera denúncia, les intoxicacions s'haurien produït el passat 4 de gener. Aquell dia es va celebrar un aniversari amb 44 persones, totes amb símptomes d'intoxicació. Aquell mateix dia, però, a l'establiment s'hi havien celebrat dos esdeveniments, un dinar i un sopar, i en contactar amb els altres comensals van descobrir que es trobaven en la mateixa situació. L'únic aliment que havien consumit tots ells eren unes barquetes de carn, concretament de pringá, que a hores d'ara es pensa que és l'origen de la intoxicació massiva.

Els investigadors de Salut Pública de la Junta d'Andalusia van desplaçar-se aquest dimecres fins al restaurant, que ha seguit obert des d'aleshores, i va agafar mostres de la carn infectada, que han estat enviades al laboratori per a la seva anàlisi. Es tracta d'una carn que emmagatzemen congelada, tot i que des de l'establiment apunten que les barquetes les fan al mateix restaurant. Des de les autoritats fan un seguiment a les persones intoxicades i a les persones que haurien manipulat la carn, que fins ara no han presentat cap símptoma. Es demana a les persones que han menjat aquest aliment a Còrdova i presentin algun dels símptomes que ho denunciïn per tal de posar en coneixement que hi ha més intoxicats.

🔴 Sigues el primer a rebre les notícies d'última hora d'ElCaso.cat al teu WhatsApp. Clica aquí, és gratuït!