Una nena de 4 anys es troba en estat greu i amb cremades al 45% del seu cos a conseqüència d'un incendi que ha tingut lloc aquest dissabte en un habitatge de la ciutat de Sevilla. Els fets han tingut lloc al voltant de tres quarts de tres de la tarda, quan s'ha iniciat el foc en un domicili a la novena planta d'un bloc de pisos al carrer Samaniego, molt a prop de l'estació de trens de Santa Justa. Segons ha informat Emergencias Sevilla, després d'atendre-la al mateix lloc dels fets durant una hora i aconseguir estabilitzar-la, ha estat traslladada a l'hospital Virgen del Rocío, on ha ingressat a l'UCI en estat greu.

Un noi de 20 anys que estava a l'habitació on s'ha originat l'incendi ha estat qui ha pogut rescatar la nena abans que fos massa tard i morís cremada. Posteriorment, el jove també ha hagut de ser atès 'in situ' per una intoxicació per inhalació de fum. A més, s'ha hagut de rescatar un gat que hi havia dins l'habitatge. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat efectius sanitaris del 061, dels Bombers, així com agents de la Policia Local de Sevilla i de la Policia Nacional, que és qui s'ha encarregat d'obrir les diligències oportunes i investigar les causes de l'incendi.

El foc s'hauria originat en un matalàs

Els Bombers han pogut extingir les flames i han ventilat l'habitatge. Els primers indicis sobre les possibles causes de l'incendi, que ha afectat completament l'habitatge, apunten al fet que el foc es podria haver originat en un matalàs per causes que s'estan investigant i encara s'han de determinar. De moment, els agents de la Policia Nacional han detingut una dona relacionada amb els fets, però a hores d'ara es desconeix els motius pels quals se l'ha detingut, la seva identitat i la relació que tenia amb la nena de 4 anys que ha resultat ferida greu i el noi de 20 que li ha salvat la vida.