Quatre persones han mort en un incendi aquesta matinada a l'hospital San Giovanni Evangelista de Tívoli, a pocs quilòmetres de Roma, i més de 200 persones, entre personal i pacients, han hagut de ser evacuades d'urgència per escapar de les flames. El foc va començar al voltant de dos quarts d'onze de la nit d'aquest divendres en la zona de les consultes externes, segons les primeres informacions policials. Des d'allí, a la planta -3, es va propagar fins a urgències i la planta on es troba la Unitat de Cures Intensives (UCI). Els bombers van aconseguir restringir les flames en aquesta àrea, però l'espès fum va envair tot l'edifici, que va haver de ser desallotjat. 

Les víctimes mortals són dues dones de 84 i 86 anys, i dos homes de 76 i 86, pacients del San Giovanni. També hi ha dues persones ferides greus per inhalació de fum, i entre els més de 130 pacients hi ha set nens. La fiscalia ha obert una investigació per esclarir les causes d'aquest incendi, i s'està realitzant l'autòpsia dels cadàvers per a determinar la causa exacta de la mort. Pel que fa a l'hospital, ha quedat molt afectat, sobretot les línies elèctriques, i s'està valorant la possibilitat de tancar-lo sencer mentre durin les tasques de reparació, que podrien allargar-se durant mesos per l'estat en què ha quedat l'edifici. 

Els pacients, traslladats a altres hospitals 

Segons les primeres informacions, els pacients més greus de les prop de 130 persones ingressades a l'hospital San Giovanni Evangelista han estat traslladades a altres centres sanitaris de la zona, mentre que els menys greus han passat la nit al poliesportiu municipal de Maramotti a l'espera de poder ser admesos en altres hospitals. L'Ajuntament de Tívoli ha assegurat en una nota de premsa que el poliesportiu està dotat de calefacció i ha estat habilitat pels equips municipals de protecció civil amb mantes, coixins i lliteres per a garantir la comoditat dels pacients. 

La investigació està en marxa per determinar les causes i l'origen d'aquest foc que ha provocat la mort de quatre pacients d'edat avançada aquest divendres a l'hospital de San Giovanni Evangelista de la localitat italiana de Tívoli.