Un bomba de la Segona Guerra Mundial va explotar aquest dissabte a Exeter, Anglaterra, i va afectar un radi de 350 metres i al voltant de 2600 propietats als voltants de Glenthorne Road -campus universitari-, segons van informar les autoritats locals. Es va dur a terme una detonació controlada.

 

Detonen una bomba de la Segona Guerra Mundial a Exeter

Segons les descripcions, la bomba mesurava al voltant de dos metres i mig de llarg i 70 centímetres d'ample.

Bomba Exeter / @news_tsc

Bomba 2GM Exeter / @news_tsc

Més de 2.600 cases i residències de la Universitat d'Exeter van ser evacuades després que el dispositiu fos trobat a Glenthorne Road divendres. Al voltant de 1.400 estudiants van ser traslladats de 12 residències després que constructors trobessin l'explosiu en terrenys privats al costat del campus de Streatham al voltant de les 09:20 hores.

400 tones de sorra per frenar l'expansió

Els experts en eliminació de bombes van utilitzar 400 tones de sorra per crear una "caixa" envoltant per dur a terme una explosió segura, a les 18:12 hores. Els equips de desactivació de bombes "van treballar tota la nit per establir una estructura de mitigació emmurallada", segons la policia.

Bomba Exeter / @HMCG_AC10

400 tones de sorra per frenar l'expansió / @HMCG_AC10

Hi va haver informes que l'explosió es va escoltar a 8 km de distància.

Testimoni d'estudiants

Una estudiant, Lucy, va explicar a la BBC que era en un passadís a poc més de 100 m de l'escena quan a ella i als veïns els van dir que havien de marxr, al voltant de les 18:00 de divendres. Els van donar el sopar i es van mudar a hotels. Alguns estudiants van haver de passar la nit al cotxe. 

"No vaig pensar que fos tan important fins que em vaig adonar de com era de gran la bomba i de com la gent s-ho prenia tan seriosament", relata Lucy.

La universitat va dir que està donant suport "als afectats fins que es resolgui la situació i es reobrin els edificis".